Μωρό – Θαύμα 8 εβδομάδων στέκεται μόνο χωρίς βοήθεια

Γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου και ζύγιζε περίπου 3 κιλά. Όταν έφυγε από το μαιευτήριο με τους γονείς της η μικρή Lula, μπορούσε ήδη να στηρίζει το κεφαλάκι της.

Οι γονείς της, Tezra, 31 ετών και Emily, 23 ετών, παρατήρησαν τη δύναμη της κόρης τους εξαρχής και ξαφνιάστηκαν όταν την είδαν να στέκεται στα ίδια της τα πόδια όταν έγινε 8 εβδομάδων.

Διαβάστε ακόμη: «Μαμάδες, κάνετε υπέροχη δουλειά»: Μια νέα μητέρα στέλνει μήνυμα σε όλες μας

«Ήταν περίπου ενός μήνα όταν προσπάθησα να την καθίσω στα γόνατά μου για να την ηρεμήσω», λέει ο πατέρας της. «Εκείνη αντί να καθίσει, τέντωσε τα πόδια της με δύναμη. Και έκανε το ίδιο αρκετές φορές την ίδια εβδομάδα. Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι αν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο όταν είναι αναστατωμένη, θα μπορεί να το κάνει και όταν είναι χαρούμενη. Προσπαθούσα να την κρατάω και να τη στηρίζω και τα κατάφερε!».

Τώρα, η μικρή είναι 15 εβδομάδων και μπορεί να στέκεται μόνη της, χωρίς βοήθεια, στηριζόμενη στο ίδιο της το βάρος.

Τα video που βοήθησαν την μικρή

Οι γονείς ισχυρίζονται ότι τα video που βλέπουν για την ανατροφή παιδιών και την κινησιολογία τους, βοήθησαν την κόρη τους.

«Παρακολουθούσαμε ένα ντοκιμαντέρ για το πώς τα μωρά μπορούν να μπουσουλήσουν ακόμα και λίγο μετά τη γέννα και δοκιμάσαμε όσα έλεγε με την κόρη μας. Το μωρό μπουσούλησε κανονικά από την πρώτη κιόλας φορά – ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακό», δήλωσε ο πατέρας της.

Οι γονείς του μικρού κοριτσιού παρακολουθούν επίσης πολλά βίντεο δύναμης στο διαδίκτυο με άντρες και γυναίκες που σηκώνουν απίστευτα βάρη και θεωρούν ότι και αυτό συνέβαλε στον τρόπο που αναπτύσσεται η κόρη τους.

Η Lula επίσης έχει ένα πολύ δυνατό μυοσκελετικό σύστημα και «χτίζει» πολύ γρήγορα μυς.

Διαβάστε ακόμη: Αγοράκι με σύνδρομο Down κλαίει κάθε φορά που παίρνουν μακριά την νεογέννητη αδερφή του

«Πολλοί λένε πως η Lula είναι πολύ μικρή για κάτι τέτοιο, αλλά απλώς τη βοηθάμε να κάνει αυτό που της αρέσει. Την πρώτη φορά που το κάναμε, μας χαμογέλασε! Δεν προτείνω σε κανέναν να κάνει παρόμοια “πειράματα” με το παιδί του».