Μωράκι που νίκησε τον καρκίνο γιορτάζει τα 1α του γενέθλια με κάρτες από όλο τον κόσμο

Η ζωή τού έδειξε από την πρώτη στιγμή το σκληρό της πρόσωπο, αλλά ο ο μικρός Roux Owen, απέδειξε ότι είναι δυνατός μαχητής.

Τους τελευταίους 11 μηνες το μωρό τους πέρασε στο νοσοκομείο εξαιτίας ενός όγκου που εντοπίστηκε στο κεφάλι του και είχε το μέγεθος 2 πορτοκαλιών.

Οι γονείς του πίστευαν πως και τα πρώτα του γενέθλια θα τα περνούσε στο κρεβάτι του νοσοκομείου, γι’ αυτό και είχαν ζητήσει σε ένα post τους  να σταλούν ευχετήριες κάρτες στο νοσοκομείο.

Την ημέρα των γενεθλίων του, όμως, οι γιατροί ανακοίνωσαν στους γονείς ότι η οικογένεια μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της.

Την ίδια μέρα τον θάλαμο που νοσηλευόταν το μωρό γέμισαν κάρτες με ευχές από όλο τον κόσμο. Ο πατέρας του μικρού αγοριού δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις κάρτες. Υπάρχουν εκατοντάδες από όλο τον κόσμο. Η ιστορία του γιου μας άγγιξε πολλούς ανθρώπους. Είναι παράξενο, αλλά η αγάπη και η στήριξη που λάβαμε μας έδειξε ότι δεν ήμασταν μόνοι όλον αυτόν τον καιρό».

Η συγκλονιστική ιστορία πριν τα πρώτα γενέθλια

Ο μικρός Roux διαγνώστηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ήταν μόλις 4 εβδομάδων, με έναν σπάνιο καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος όμως μεγάλωνε διαρκώς.

Λίγο μετά την πρώτη επέμβαση

Έπειτα από 8 μεγάλες εγχειρίσεις, ο όγκος αφαιρέθηκε από το κεφάλι του μωρού και έτσι κατάφερε να πάει στο σπίτι. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν ήταν το τέλος της περιπέτειας του μικρού αγοριού, καθώς χρειάστηκε σχεδόν αμέσως να νοσηλευτεί ξανά για επιπλέον εγχειρήσεις. Το κρανίο του είχε γεμίσει υγρό και πρηζόταν από μέσα. Υπήρξε εκτεταμένη μόλυνση, η οποία για να εξαληφθεί χρειάστηκαν δύο ακόμη χειρουργεία.

Ο γλυκύτατος μικρός βρίσκεται πλέον στο σπίτι του

Ο όγκος άφησε τυφλό από το ένα μάτι, το ενός έτους αγόρι, ενώ οι γιατροί πιστεύουν ότι επηρέασε και την ανάπτυξή του. Οι γονείς του από την άλλη, είναι ευτυχισμένοι και ελπίζουν πως ο γιος του θα επανέλθει γρήγορα.