Δασκάλα Δημοτικού παραδίδει μάθημα ανατομίας «εκθέτοντας» το ίδιο της το σώμα!

Υπάρχουν κάποιοι δάσκαλοι, στην σχολική πορεία του κάθε ανθρώπου, που φροντίζουν με τον δικό του τρόπο ο καθένας να μείνουν αξέχαστοι στους μαθητές τους! Δάσκαλοι που θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά, για να γίνει το μάθημα πιο ευχάριστο και ενδιαφέρον και που δεν διστάζουν ακόμα και να “θυσιαστούν” γι’αυτό.

Μια τέτοια δασκάλα -καθηγήτρια ανατομίας για την ακρίβεια- είναι και η 43χρονη Verónica Duque, η οποία διδάσκει σε δημοτικό σχολείο, στην Ισπανία και η οποία εδώ και λίγο καιρό έχει γίνει γνωστή… παγκοσμίως, χάρη στην πρωτότυπη μέθοδό της:

Όπως η ίδια αποκαλύπτει, στην προσπάθειά της να κάνει το μάθημα της ανατομίας πιο ενδιαφέρον και ρεαλιστικό για τους μαθητές, αγόρασε από το διαδίκτυο μια ολόσωμη φόρμα που απεικονίζει με ακρίβεια όλα τα μέρη του ανθρώπινου σώματος και τη φόρεσε στην τάξη!

Ο σύζυγος της Duque ήταν αυτός που δημοσίευσε φωτογραφίες με την γυναίκα του την ώρα του μαθήματος και, όπως ήταν φυσικό, το tweet του έγινε αμέσως viral!

«Είμαι πολύ περήφανος για αυτό το ηφαίστειο ιδεών που είμαι τυχερός να έχω ως σύζυγο», έγραψε μεταξύ άλλων, δίνοντας δημόσια συγχαρητήρια στη γυναίκα του. Αμέρητοι ήταν αυτοί που επικρότησαν την ιδέα της γυναίκας του, ωστόσο υπήρξαν και κάποιοι που τη βρήκαν υπερβολική.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η δημιουργική δασκάλα πρωτοτυπεί: “Αποφάσισα πριν πολύ καιρό να χρησιμοποιώ μεταμφιέσεις για τα μαθήματα ιστορίας. Χρησιμοποιώ επίσης κορώνες από χαρτόνι για τους μαθητές μου για να μάθουν γραμματικές κατηγορίες όπως ουσιαστικά, επίθετα και ρήματα, διαφορετικά βασίλεια γραμματικής όπως τα ονομάζουμε”, λέει η ίδια και τονίζει: “Θα ήθελα η κοινωνία να σταματήσει να θεωρεί τους εκπαιδευτικούς ως τεμπέληδες γραφειοκρατικούς δημόσιους υπαλλήλους. Σίγουρα δεν είμαστε.”