Μονοθέσια θρανία παντού εν μέσω φόβων για τα κρούσματα – Τι γίνεται με τις μάσκες στα κυλικεία

Μονοθέσια θρανία παντού εν μέσω φόβων για τα κρούσματα - Τι γίνεται με τις μάσκες στα κυλικεία

Με τοποθετημένα σχεδόν όλα τα μονοθέσια θρανία στα σχολεία, ολοκληρώθηκε το χρονοδιάγραμμα που όρισαν οι Σχολικές Εφορείες στον αναθεωρημένο τους σχεδιασμό, την ώρα που στο επίκεντρο των ειδικών βρίσκεται η διασπορά του κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των Σχολικών Εφορειών, Ντίνος Έλληνας, ανέφερε πως «έχουν τοποθετηθεί τα μονοθέσια θρανία σε όλα τα σχολεία πλην της Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Λεμεσό».

«Καθημερινά παραδίδονται θρανία με βάση τις ανάγκες της κάθε σχολικής μονάδας», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο οι υλικοτεχνικές υποδομές στα σχολεία βοηθούν στην τήρηση των πρωτοκόλλων, ο κ. Έλληνας ξεκαθάρισε πως όλα τα πρωτόκολλα εφαρμόζονται.

Πρόσθεσε δε, πως εκεί που δεν μπήκαν μονοθέσια θρανία υπάρχουν οι συνενώσεις των θρανίων, με τα οποία τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Ο κ. Έλληνας τόνισε επίσης πως «στόχος των Σχολικών Εφορειών είναι η βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών των σχολικών μονάδων και ιδιαίτερα οι αθλητικές εγκαταστάσεις».

Απαγορεύεται να πωλούν μάσκες τα κυλικεία

Με την ευκαιρία, ξεκαθάρισε πως απαγορεύεται η πώληση προστατευτικών μασκών σε μαθητές από τους κυλικειάρχες των σχολείων, καθώς είναι εγκεκριμένος και συγκεκριμένος ο κατάλογος προϊόντων, ροφημάτων και τροφίμων, που δικαιούνται να πωλούν στα παιδιά.

Μάλιστα ο κ. Έλληνας προτρέπει όσους αντιληφθούν ότι κυλικειάρχες πωλούν προστατευτικές μάσκες σε παιδιά, τότε να το καταγγείλουν σε πρώτη φάση στην επιτροπή σχολικών κυλικείων, που είναι η διεύθυνση του σχολείου, και στη συνέχεια στην κεντρική επιτροπή σχολικών κυλικείων.

Πηγή: Cyprus Times

Διαβάστε επίσης:

Γέμισαν οι παιδιατρικές κλινικές – Με σοβαρές πνευμονίες παιδιά κάτω των 5 ετών

Πού βρίσκεται σήμερα το κοριτσάκι με τη μία βλεφαρίδα; Η συγκλονιστική ιστορία της

Κάνει πολλά λάθη στην ορθογραφία; 3 έξυπνα βήματα για την μάθει ευκολότερα