Μητέρα έσωσε την 17χρονη κόρη της που έπαθε καρδιακή προσβολή – Το σημαντικό μήνυμα της ιστορίας

Μητέρα έσωσε την 17χρονη κόρη της που έπαθε καρδιακή προσβολή - Το σημαντικό μήνυμα της ιστορίας

Ηρωίδα για την ίδια της την κόρη αποδείχθηκε μία μητέρα, σώζοντας τη ζωή της, όταν εκείνη υπέστη καρδιακή προσβολή.

Το κορίτσι έκανε ζέσταμα για διαγωνισμό cheerleader μαζί με την ομάδα της, όταν ξαφνικά κατέρρευσε.

Η μητέρα της τότε έσπευσε να της κάνει ΚΑΡΠΑ μέχρι να φτάσουν οι διασώστες, ενώ χρησιμοποίησε παράλληλα απινιδωτή, όταν διαπίστωσε, ότι οι μαλάξεις δεν λειτούργησαν.

Τη στιγμή που το κορίτσι κατέρρευσε θεώρησαν, ότι μπορεί να ήταν απλά μία λιποθυμία, όμως διαπίστωσαν, πως δεν είχε σφυγμό. Κι εκεί επενέβη η μητέρα της, η οποία έχει πιστοποίηση στις πρώτες βοήθειες και όταν είδε, ότι η ΚΑΡΠΑ δεν λειτούργησε, χρησιμοποίησε τον απινιδωτή.

Το κορίτσι άρχισε να αναπνέει, ωστόσο δεν είχε ανακτήσει τις αισθήσεις της. Έφτασε το ασθενοφόρο και η 17χρονη παρέμεινε αναίσθητη μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο και να διασωληνωθεί, καθώς είχε τρία ακόμη επεισόδια.

Το κορίτσι έμεινε στο νοσοκομείο για μία εβδομάδα, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις για την τοποθέτηση βηματοδότη. Όσον αφορά τα αίτια της καρδιακής προσβολής, πιθανότατα ήταν καρδιακή αρρυθμία από έναν συνδυασμό αφυδάτωσης, υπερβολικής καφεΐνης από ενεργειακό ποτό και άσκηση.

Το περιστατικό της 17χρονης υπερτονίζει τη σημασία του να υπάρχει διαθέσιμος απινιδωτής σε κάθε περίπτωση και ειδικά σε σχολεία και σε αθλητικούς αγώνες. Εάν μπορεί να σωθεί μία ζωή γνωρίζοντας τη σημασία του απινιδωτή, τότε θα πρέπει να υπάρχει παντού.

Διαβάστε επίσης:

Έφτιαξαν τα μποτάκια του Super Mario στην πραγματικότητα και έγινε χαμός! (εικόνες+vid)

«Η πόρτα του πλυντηρίου παραλίγο να σκοτώσει το μωρό μου»: Μία μαμά ζητά να την ακούσουμε (εικόνες)

«Η πόρτα του πλυντηρίου παραλίγο να σκοτώσει το μωρό μου»: Μία μαμά ζητά να την ακούσουμε (εικόνες)