Μην ντροπιάζεις μία μαμά, η φωνή σου θα την τυραννά και θα αμφιβάλλει για τον εαυτό της

Μην ντροπιάζεις μία μαμά, η φωνή σου θα τυραννά το μυαλό της

Πόσες φορές οι νέες και όχι μόνο μαμάδες έχουν ακούσει ότι το ένα δεν το κάνουν σωστά, το άλλο δεν πρέπει να το κάνουν έτσι, το άλλο αλλιώς. Πριν όμως αρχίσουμε να κρίνουμε μία μητέρα και να της λέμε πώς θα μεγαλώσει το παιδί της, καλό είναι να κάνουμε μία δεύτερη σκέψη.

Ένα κείμενο που αλιεύσαμε στο διαδίκτυο μάς νουθετεί όλους μας…

«Μην ντροπιάζεις μία μαμά

Όταν μία μαμά μιλά στη φίλη της για ένα λεπτό και το παιδί της αποφασίζει να βγάλει τα παπούτσια του και αρχίζει να τρέχει ξυπόλητο στο δρόμο. Δεν θα πρέπει να της πεις, ότι είναι όλοι ανησυχούν που το παιδί τρέχει μόνο και χωρίς παπούτσια.

Δεν βοηθά.
⁣⁣
Μην ντροπιάζεις μία μαμά

Όταν προσπαθεί να ηρεμήσει το νηπιάκι της που έχει κάτσει στο πάτωμα του εμπορικού κέντρου και ουρλιάζει, δεν θα πρέπει να τις ρίχνεις πλάγια βλέμματα και να κουνάς το κεφάλι σου.

Δεν βοηθά

Μην ντροπιάζεις μία μαμά

Όταν ταΐζει το μωρό της με μπιμπερό, δεν θα πρέπει να πας και να της θυμίσεις όλα τα πλεονεκτήματα του θηλασμού.

Δεν βοηθά
⁣⁣
⁣Κι αυτό, επειδή η μαμά κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για το παιδί της.

Ίσως η μαμά με το παιδί που έχει βρώμικα πόδια μπορεί να παλεύει όλη τη μέρα με αυτήν τη συμπεριφορά του παιδιού της και χρειάζεται βοήθεια.

Ίσως αυτή η μαμά με το νήπιο που έχει ξέσπασμα, γιατί δεν του πήρε ένα παιχνίδι προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία της.

Ίσως, η αυτή η μαμά που ταΐζει με φόρμουλα το παιδί της δεν μπορεί να παράξει αρκετό γάλα και μπορεί να υποφέρει από επιλόχεια κατάθλιψη.
⁣⁣
⁣Συνειδητοποίησε πως υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που να οδηγούν σε μία συγκεκριμένη απόφαση κάποιους ανθρώπους και αυτό που σε εμάς μπορεί να φαίνεται φυσιολογικό σε άλλους να μην λειτουργεί.

⁣⁣Και αν ντροπιάσεις μία μαμά, θα την κάνει να μην κοιμηθεί όλο το βράδυ. Η φωνή σου θα τριγυρνά συνέχεια μέσα στο κεφάλι της, κάνοντάς τη να αναρωτιέται αν είναι καλή μαμά.

Κι έχει αρκετά να κάνει. Έτσι, λοιπόν μην την ντροπιάζεις»
⁣⁣
Πηγή: livingfullaftered
Κεντρική Φωτογραφία: This Mama Doodles