Με τι καιρό θα γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά – Μεταφέρεται τελικά τη Δευτέρα;

Με τι καιρό θα γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά - Μεταφέρεται τελικά τη Δευτέρα;

Κυριακή «πέφτει» φέτος η μέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς. Η καθιερωμένη αργία φέτος χάνεται λόγω της μέρας ενώ, σε αντίθεση με την Ελλάδα, η Κύπρος δεν θα μεταφέρει την αργία στην Δευτέρα 2 του Μάη.

Παρά την «αναμονή» πολλών εργαζομένων ότι θα γινόταν το ίδιο με την Ελλάδα και ως εκ τούτου θα επωφελούνταν ενός τριημέρου, η νομοθεσία της Κύπρου δεν επιτρέπει μεταφορά αργίας.

Τα καταστήματα θα είναι κλειστά, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν την Δευτέρα και οι τράπεζες.

Τι καιρό θα κάνει;

Tην Κυριακή (ημέρα Πρωτομαγιάς), ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και σε νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, αρχικά εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά στα 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 27 έως 30 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Διαβάστε επίσης:

«Every Child»: Το οσκαρικό animation για ένα ανεπιθύμητο μωρό που… αγάπησαν δύο άστεγοι (video)

Ξενώνας θα φιλοξενεί δωρεάν τους γονείς των παιδιών με καρκίνο του Μακαρείου (εικόνες)

5 απλοί τρόποι για να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει καθαριότητα