Μαμά με καρκίνο τελικού σταδίου σχεδίασε ένα αποχαιρετιστήριο ταξίδι με τον γιο της, αλλά διαβάστε τι έγινε!

Η ιστορία που θα διαβάσετε είναι μια ιστορία νίκης. Τεράστιας, αισιόδοξης καθολικής νίκης.  Αξίζει την προσοχή μας!

Ο καρκίνος της Leslie Stone ήταν επιθετικός. Μια νέα θεραπεία άλλαξε την ιστορία της.

«Ήταν ένας πολύ επιθετικός καρκίνος», λέει η Leslie Stone, 60 ετών, καθηγήτρια εικαστικών από  το Όραντζ Κάουντι της Καλιφόρνια. «Ο γιατρός μου τηλεφώνησε και μου είπε: «Η τελευταία σου αξονική τομογραφία έδειξε επιθετικό καρκίνο», λέει.

Μη φυσιολογική αιμορραγία

Όταν ξεκίνησε η αιμορραγία, αναρωτήθηκε αν οφειλόταν απλώς στηη ηλικία της.«Νόμιζα ότι ήταν απλώς μέρος της εμμηνόπαυσης, μια μακρά, παρατεταμένη διαδικασία». Τελικά, πήγε στον γυναικολόγο της, ο οποίος έκανε βιοψία. Σύντομα έμαθε τι προκάλεσε την αιμορραγία της: ο καρκίνος της μήτρας.

Ο γιατρός της, της συνέστησε να δει τον Δρ Alberto Mendivil, γυναικολόγο ογκολόγο στο Newport Beach της Καλιφόρνια, για να μάθει περισσότερα. Στην αρχή, φαινόταν ότι η χειρουργική επέμβαση θα μπορούσε να αφαιρέσει εντελώς τον καρκίνο.Υποβλήθηκε σε μια ελάχιστα επεμβατική ρομποτική χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί η μήτρα της και αισθάνθηκε καλύτερα σχεδόν αμέσως.

ανατροπη

«Το ίδιο βράδυ πήγα σπίτι και την επόμενη μέρα, ήμουν καλά», λέει  «Εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ από αυτό». Αλλά περίπου δυόμισι εβδομάδες αργότερα, ένας άλλος γιατρός εντόπισε έναν μικρό όγκο «περίπου στο μέγεθος ενός μπιζελιού» κατά μήκος της τομής που έγινε για την υστερεκτομή, υποδεικνύοντας ότι ο καρκίνος  είχε επανέλθει.

Υποβλήθηκε σε έξι γύρους χημειοθεραπείας και πέντε εβδομάδες ακτινοβολίας πέντε φορές την εβδομάδα. Ενώ δεν είχε ναυτία που σχετίζεται με τη χημειοθεραπεία, είχε έντονες ημικρανίες.

«Έβλεπα φώτα που αναβοσβήνουν», λέει. «Οι άνθρωποι έμοιζαν με πίνακες του Πικάσο. Σε περίπου 20 λεπτά, δεν μπορούσα  να οδηγήσω, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα».

Παρά αυτές τις θεραπείες, ανακάλυψε το Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών του 2020 ότι ο καρκίνος της είχε εξαπλωθεί. Ένας γιατρός της είπε ότι ήταν σαν ένα «πασπάλισμα καρκίνου παντού».

«Σοκαρίστηκα αρκετά», λέει. «Κανένας από τους γιατρούς μου δεν δούλευε και κοιτάζα στο διαδίκτυο». Διάβασε ότι ο καρκίνος της ήταν «τελικός» και ότι «δεν υπήρχαν θεραπείες», λέει.«Ήμουν σε πανικό και άφηνα μηνύματα σε κάθε γιατρό μου».

Όταν ο γιατρός της απάντησε στην κλήση της, της έδωσε κάποια θετικά νέα.

«Είπε, Μην ανησυχείς, δεν πεθαίνεις, όχι ακόμα. . . υπάρχει μια θεραπεία που ονομάζεται Keytruda και θα σας ξεκινήσουμε αμέσως», λέει.
Ο γιατρός της την προειδοποίησε ότι μετά την έναρξη της φαρμακευτικής αγωγής θα μπορούσε να αισθανθεί χειρότερα πριν αισθανθεί καλύτερα, και αυτό φαινόταν αλήθεια. Μετά την πρώτη έγχυση, άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα.

«Το στομάχι μου άρχισε να επεκτείνεται. Έμοιαζα περίπου επτά μηνών έγκυος», λέει. «Πονούσε το στομάχι μου, όλη μου η κοιλιά. Είχα πόνους παντού σε σημείο που δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι». Τότε ξαφνικά, ένιωσε καλύτερα.

Ενώ η αρχική διάγνωση της ήταν σε πρώιμο στάδιο, ο καρκίνος επέστρεψε γρήγορα, κάτι που ήταν ανησυχητικό σημάδι.

«Όταν έκανε την εγχείρηση, η σκέψη ήταν ότι ήταν ελεύθερη και καθαρή και είχε πρώιμο στάδιο και η πιθανότητα υποτροπής ήταν μικρότερη από 5%», λέει ο Mendivil. «Δυστυχώς, αυτό εξακολουθεί να είναι 1 στα 20, περίπου, και ο καρκίνος της επέστρεψε».

Υπήρχαν δύο παράγοντες που έκαναν τον καρκίνο της πιο επιθετικό, εξηγεί ο Mendivil. Πρώτον, ο καρκίνος εξελίχθηκε σε αυτό που είναι γνωστό ως λεμφοαγγειακός χώρος, που αποτελείται από αιμοφόρα αγγεία και το λεμφικό σύστημα. Δεύτερον, έχει μια γενετική μετάλλαξη που ονομάζεται σύνδρομο Lynch, η οποία επιτρέπει στα καρκινικά κύτταρα να αναπαράγονται πιο εύκολα.

Η θεραπεία που έλαβε, μπορεί να στοχεύσει καρκίνους από το σύνδρομο Lynch, προσθέτει ο Mendivil.

«Αυτό το φάρμακο είναι πιθανώς αυτό που πολλοί θα θεωρούσαν τη μαγική σφαίρα των θεραπειών σε ασθενείς με αυτούς τους τύπους μεταλλάξεων», λέει. «Δυστυχώς, δεν θα ανταποκριθούν όλοι οι ασθενείς. Αλλά όταν οι ασθενείς έχουν μια απάντηση, η ανταπόκρισή τους μπορεί να είναι απίστευτη».

Ένα road trip με νέο νόημα

Πριν ξεκινήσει την ανοσοθεραπεία, συμφιλιώθηκε με το θάνατο.

«Το μόνο πράγμα που πραγματικά με τρόμαξε δεν ήταν το κομμάτι του θανάτου, αλλά ότι θα ήμουν αβοήθητη και θα έπρεπε να βασίζομαι σε άλλους ανθρώπους», λέει. «Δεν ήθελα να καταλήξω σε νοσοκομείο ή να μην έχω κανέναν έλεγχο στη ζωή μου».

Άρχισε να σημειώνει μερικά από τα υπάρχοντά της για να δοθούν σε φίλους και ρώτησε τον γιο της, Tripp, 16 ετών, εκείνη την εποχή, τι ήθελε. Στην αρχή, δεν ήθελε να μιλήσει γι ‘αυτό. Αλλά τότε εκείνη σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα να δημιουργήσει αναμνήσεις μαζί του.

«Σκέφτηκα: “Θα πάω σε αυτό το τελευταίο οδικό ταξίδι. Θα δω όλους τους φίλους μου σε όλη τη χώρα, για τελευταία φορά. Θα δώσω στον γιο μου εμπειρίες που δεν θα ξεχάσει ποτέ – κάτι για να με θυμάται».

Σχεδίαζαν να φύγουν την 1η Ιουνίου 2022. Πριν από αυτό, έλαβε μια κλήση ότι είχε «μηδενικό καρκίνο». Είπε στον Τριπ κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος οδήγησης ότι είχε νέα και στην αρχή εκείνος ανησύχησε. «Είπα: Έχω κάτι να σου πω. Και είπε, Ω, όχι, είναι κακό; Είπα, Όχι, είναι πολύ, πολύ καλό. Και κλάψαμε και οι δύο».

«Σε εκείνο το σημείο μετατράπηκε από μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία σε μια εορταστική», λέει. «Απλά περάσαμε καταπληκτικά».

Κάλυψαν 3. 000 μίλια από το Orange County της Καλιφόρνια μέχρι τα Florida Keys στην Washington, DC, Νέα Υόρκη, Πόλη, Καταρράκτες του Νιαγάρα και Οχάιο. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της εμπειρίας της με τον καρκίνο, η Stone διατηρούσε πάντα μια θετική στάση, την οποία περιγράφει ως στο να έχει μια δουλειά που αγαπά και να σχεδιάζει εμπειρίες για να ανυπομονεί.

«Έχω πάντα κάτι στη σειρά που είναι διασκεδαστικό να ανυπομονώ. Έτσι, έχουμε κάνει πολλά ταξίδια», λέει. «Υπάρχει πάντα ένας στόχος, κάτι στο οποίο πρέπει να προχωρήσουμε».

Καρκίνος της μήτρας

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, περίπου το 3,1% των γυναικών θα έχουν διάγνωση καρκίνου της μήτρας στη ζωή τους.
« Η Leslie είχε τον δεύτερο πιο κοινό καρκίνο που εμφανίζεται στις γυναίκες, ο οποίος είναι ένα ενδομητριοειδές αδενοκαρκίνωμα»,  λέει ο Mendivil, συνδιευθυντής της γυναικολογικής ογκολογίας Hoag, ο οποίος τον αντιμετώπισε.

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία σημειώνει ότι ο καρκίνος του ενδομητρίου, ς, είναι ο πιο κοινός καρκίνος των γυναικείων αναπαραγωγικών οργάνων.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ τα συμπτώματα του καρκίνου της μήτρας περιλαμβάνουν:

  • Μη φυσιολογική κολπική αιμορραγία
  • Κολπικές εκκρίσεις
  • Πόνος ή πίεση στη λεκάνη
  • Η αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση είναι πάντα ανώμαλη και οι γυναίκες πρέπει να επισκεφθούν τους γιατρούς τους εάν συμβεί αυτό, αμέσως.
Διαβάστε επίσης:

Το Κόμμα για τα Ζώα καλεί σε εφαρμογή του νόμου για ζωολογικούς κήπους

Τα προγράμματα του ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού στα σχολεία