Μαμά ξεσπά: «Με αποκαλούν παιδόφιλη, επειδή θηλάζω ακόμη τον 7χρονο γιο μου»

Μαμά ξεσπά: «Με αποκαλούν παιδόφιλη, επειδή θηλάζω ακόμη τον 7χρονο γιο μου»

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 62 μηνύματα που ακούει τα εξ αμάξης έλαβε μία μητέρα στον λογαριασμό της στα social media. «Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω» εξομολογείται και ξεσπά.

«Είσαι παιδόφιλη», «πρέπει να τελειώνεις με αυτό το πράγμα», «αυτό είναι παιδική κακοποίηση», «είσαι άρρωστη» ήταν τα πιο χαρακτηριστικά μηνύματα που έλαβε η Λίζα.

Κι αυτό γιατί ακόμη θηλάζει το 7χρονο παιδί της. «Θήλασα τον πρώτο γιο μου περίπου μέχρι τα 7,5 χρόνια του και ο δεύτερος απογαλακτίστηκε στα 5,5», λέει η Λίζα, εξηγώντας αυτήν την επιλογή της για τόσο μακροχρόνιο θηλασμό.

Τα ιδιωτικά μηνύματα που λάμβανε έγιναν δημόσια, με διάφορους χρήστες να την κατακεραυνώνουν για αυτήν την επιλογή της. Αυτό την έκανε να προστατεύσει τα προφίλ της, χρησιμοποιώντας διαφορετικές εικόνες, τοποθεσίες και ονόματα.

Και όλα αυτά, επειδή δεν μπορούσε να γλιτώσει από τα τρολ του διαδικτύου.

«Ποτέ δεν είδα σεξουαλικά ένα γυναικείο στήθος, ακόμη και πριν αποκτήσω παιδιά. Πάντα θα είναι για να ταΐζω τα παιδιά μου και τίποτα παραπάνω», σημειώνει.

Η 50χρονη σήμερα Λίζα αγαπούσε πάντα τον θηλασμό και ποτέ δεν ανάγκασε τα παιδιά της να τον διακόψουν. Απογαλακτίστηκαν μόνα τους. Και πιστεύει, ότι εκείνα αποφασίζουν, όταν θεωρήσουν πως τους είναι αρκετό.

«Στεναχωριέμαι, όταν απογαλακτίζονται…»

Όταν πήγαν στο σχολείο, το γάλα της μαμάς τους έγινε ένα αντικείμενο ανακούφισης για αυτά, μία τροφή που θα μπορούσαν να βρουν οποιαδήποτε στιγμή το ζητούσαν.

«Ποτέ δεν τους το πρόσφερα, αλλά και δεν τους το αρνήθηκα. Θα τα ρωτήσω πάντα τι χρειάζονται εκείνη τη στιγμή. Αν κλαίνε, επειδή για παράδειγμα χτύπησαν κάπου, τις περισσότερες φορές αυτό που χρειάζονται είναι μία αγκαλιά», λέει.

Καθώς τα δύο από τα τρία της παιδιά μεγάλωσαν και πήγαν στο σχολείο συνέχισαν να θηλάζουν. Ο ένας από τους δύο γιους της σταμάτησε, όταν ήταν οκτώ ετών, ενώ κοντά στα 6 ο δεύτερος. Έχοντας θηλάσει για πάρα πολλά χρόνια, η Λίζα παραδέχεται, πως ο απογαλακτισμός είναι μία λυπηρή στιγμή για εκείνη. «Μου λείπει, αλλά είμαι τόσο περήφανη για αυτή τη στιγμή. Είναι σαν να μαθαίνεις να κάνεις ποδήλατο ή να διαβάζεις, τα προσώπά τους μοιάζουν σαν να έχουν καταφέρει κάτι το φανταστικό», προσθέτει.

Παρά το γεγονός, ότι είναι μία από τις φωνές που προωθούν τον μητρικό θηλασμό, αυτό που θέλει να γνωρίζουν οι μαμάδες, είναι, ότι στηρίζει την όποια απόφασή τους να συνεχίσουν ή να σταματήσουν τον θηλασμό.

Διαβάστε επίσης:

Στην αυλή αυτού του σχολείου σας περιμένει μία φανταστική γιορτή

Καλά νέα: Προωθείται νομοσχέδιο για πληρωμένη γονική άδεια 8 εβδομάδων

Μωρό 15 μηνών βρήκε τραγικό θάνατο από ένα καρύδι – Τι να προσέχουν οι γονείς