Μαμά-γιατρός ζητά να την ακούσουμε: “Ο γιος μου ήταν απόλυτα υγιής μέχρι που στα 4 πέθανε από γρίπη”

Μαμά-γιατρός ζητά να την ακούσουμε: “Ο γιος μου ήταν απόλυτα υγιής μέχρι που στα 4 πέθανε από γρίπη”

Ο Λέων ήταν ένα από τα 180 παιδιά σε εθνικό επίπεδο που το 2017 πέθαναν από γρίπη. Ο 4χρονος ήταν ένα εκπληκτικό παιδί, με απίστευτη ωριμότητα και ευγένεια για την ηλικία του, με ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη και γεμάτος αγάπη πάντα για τα αδέλφια του. Ήταν, επίσης, ένα απόλυτα υγιές και δυνατό παιδί και αυτός ήταν ο λόγος που η μητέρα του δεν του έκανε ποτέ το εμβόλιο κατά της γρίπης. Μέχρι που νόσησε. Και οι πνεύμονές του καταστράφηκαν εντελώς από την πνευμονία που ακολούθησε ως επιπλοκή.

Ήταν ξημέρωμα Χριστουγέννων όταν ο Λέων διαγνώστηκε επίσημα με βακτηριακή πνευμονία και γρίπη τύπου Α. Όταν μας είπαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, δεν μας πέρασε καν από το μυαλό, ότι δεν θα τον παίρναμε σπίτι μαζί μας. Πιστεύαμε, ότι με ένα φάρμακο όλα θα περνούσαν. Ωστόσο μέσα σε λίγες ώρες είχε ήδη μεταφερθεί στη ΜΕΘ.

Ο άντρας μου κι εγώ είμαστε γιατροί, οπότε δεν μας ήταν δύσκολο να καταλάβουμε, ότι το παιδί μας τις τελευταίες ώρες είχε δυσκολία στην αναπνοή. Πριν από αυτό ήταν άρρωστος, με σημάδια πυρετού και μυϊκούς πόνους, μόλις για μία ημέρα. Είχε περάσει αυτή τη μέρα στο σπίτι, τρώγοντας σούπα. Πιστεύαμε, ότι θα επανέλθει γρήγορα, όπως κάθε άλλη φορά.

Το παιδί μας πέθανε μόλις δύο ημέρες αφού εμφάνισε γενικά συμπτώματα γρίπης. Δεν κατάφερε ποτέ να ανταπεξέλθει στην αγωγή του νοσοσκομείου. Και εγώ, ως γιατρός, δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτε παραπάνω που οι γιατροί του νοσοκομείου θα μπορούσαν να κάνουν. Όσες γνώσεις είχα κατέρρευσαν…

Το παιδί μου είχε εμφανίσει πνευμονική αιμορραγία. Δεν υπήρχε επιστροφή…

Θυμάμαι τις τελευταίες ώρες μαζί του, να του φιλώ τα ξανθά του μαλλάκια και να κλαίω. Τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για τον πόνο αυτό!

Υπήρχε, όμως, κάτι που θα μπορούσα να έχω κάνει ως μητέρα για να σώσω το παιδί μου και αυτό καλώ σήμερα όλους εσάς να κάνετε: Το ετήσιο εμβόλιο κατά της γρίπης. Έχει αποδειχθεί ιατρικά ότι το εμβόλιο κατά της γρίπης μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας που σχετίζεται με τη γρίπη κατά 65% για υγιή παιδιά. Γιατί, λοιπόν, να μην το κάνετε;

Ανατρέχοντας στα αρχεία της Αμερικανική Παιδιατρικής Εταιρείας ανακάλυψα, ότι η ιστορία του Λέων ήταν παρόμοια με πολλούς άλλους παιδικούς θανάτους που σχετίζονται με τη γρίπη. Ανακάλυψα ότι περίπου τα μισά από τα παιδιά που πεθαίνουν κάθε χρόνο από επιπλοκές της γρίπης δεν έχουν ιστορικό προηγούμενων ιατρικών προβλημάτων.

Δημοσιεύω σήμερα αυτό, γιατί αν το Φθινόπωρο του 2017 είχα δει ένα τέτοιο άρθρο από κάποια άλλη μαμά ίσως να το είχα σκεφτεί καλύτερα και να είχα εμβολιάσει το παιδί μου κατά της γρίπης. Τέτοιες πληροφορίες πρέπει να μοιράζονται… Είναι αδιανόητο να χάνονται παιδικές ζωές από ασθένειες που μπορούν να αποφευχθούν.

Είναι, όμως, και ο λόγος που από τότε δεν έχει περάσει χρονιά που η οικογένειά μου να μην κάνει το εμβόλιο κατά της γρίπης.»

πηγή: cafemom.com

Διαβάστε ακόμα:

Έρχεται η Γιορτή Μανιταριού με πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς επισκπέπτες!

Γιώργος Ζένιος: Συγκινούν τα τρυφερά λόγια του για τα 19α γενέθλια της εγγονής του! (φωτο)

4 single μαμάδες αγόρασαν σπίτι και πλέον μεγαλώνουν τα παιδιά τους μαζί!