Λεμεσός: Γυναικολόγος ξέχασε γάζα στον κόλπο ασθενούς μετά το χειρουργείο

Λεμεσός: Γυναικολόγος ξέχασε γάζα στον κόλπο ασθενούς μετά το χειρουργείο

Ένα απίστευτο περιστατικό ιατρικής αμέλειας σημειώθηκε στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την υπόθεση η οποία εκδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού,  ένας γυναικολόγος άφησε κατά την εγχείρηση, γάζα στο κόλπο ασθενούς.

Συγκεκριμένα, κατά την διενέργεια υστερεκτομής για αφαίρεση μήτρας, παρέλειψε, πριν ολοκληρώσει την χειρουργική επέμβαση, να βεβαιωθεί ότι παρέμεινε χειρουργική γάζα, από αυτές που χρησιμοποίησε εντός του κόλπου ή της περιτοναϊκής κοιλότητας της ασθενούς.

Μάλιστα, το Δικαστήριο απεφάνθη ότι δεν έγινε μέτρηση των γαζών που χρησιμοποιήθηκαν κατά την χειρουργική επέμβαση, επειδή ο γιατρός κλώτσησε τον κουβά στο οποίο έριχνε τις χρησιμοποιημένες γάζες, λέγοντας στις Νοσοκόμες «εγώ στα χειρουργεία μου δεν μετρώ γάζες».

Παρουσιαζε σηπτικη εικόνα

Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα η ασθενής να επισκεφθεί άλλο γιατρό ο οποίος απεφάνθη ότι παρουσίαζε σηπτική εικόνα και αφού εισήχθη επειγόντως σε κλινική, χειρουργήθηκε και αφαιρέθηκε η γάζα.

Συνολικά η ασθενής υποβλήθηκε σε 5 χειρουργικές επεμβάσεις και παρέμεινε στην μονάδα εντατικής θεραπείας για 21 ημέρες.

Αξιολογώντας την μαρτυρία του εναγόμενου γιατρού, το Δικαστήριο απεφάνθη ότι υπήρξε αμελής και απέτυχε να αξιολογήσει ορθά την κατάσταση της ασθενούς η όποια, μετά την εγχείρηση έπασχε από οξεία κοιλία-περιτονίτιδα και σηψαιμία και αντίθετα την αξιολόγησε λανθασμένα ως «ήπια μετεγχειριτική λοίμωξη».

Το Δικαστήριο Λεμεσού, καταδίκασε τον Γυναικολόγο σε συνολικές αποζημιώσεις €232.225.00, πλέον Νόμιμους τόκους από 31/10/2012, πλέον Δικηγορικά έξοδα της Ενάγουσας, για σωματικές βλάβες και ζημίες που επέφερε στην Ενάγουσα.

Διαβάστε:

Μαμά ηρωίδα όρμηξε στο φλεγόμενο σπίτι της για να σώσει τα 4 παιδιά της

Το παιδί μου σταμάτησε να ψηλώνει…: Η παιδίατρος εξηγεί όσα πρέπει να ξέρουμε για το ύψος των παιδιών

«Άνοιξε η καισαρική και ένιωθα τα όργανα μου να ξεκολλάνε»: Μαμά περιγράφει τον Γολγοθά της εκσπλάχνωσης