Lash.Dolls: Οι κούκλες που μας μαθαίνουν να αγαπάμε τη διαφορετικότητα

Lash.Dolls: Όποιος ακούσει αυτό το όνομα πλέον στην Κύπρο ξέρει ότι μιλάμε για τις αγαπημένες κούκλες με τα μεγάλα εκφραστικά μάτια και τη μοναδική εμφάνιση.

Πώς, όμως, ξεκίνησαν όλα; Ποιος είναι ο σκοπός των Lash.Dolls και πώς ο Γιώργος Lash – δημιουργός των Lash.Dolls – αποφάσισε να αφήσει τον κόσμο της μόδας για να ασχοληθεί με… τη δημιουργία κούκλων;

Το Infokids.com.cy συνομίλησε μαζί του και σας παρουσιάζει τα πάντα γύρω από τις κούκλες Lash.Dolls.

«Όλα ξεκίνησαν ως… δώρα για φίλους. Το 2011, άρχισα να σχεδιάζω και να ράβω κούκλες για δικούς μου ανθρώπους. Έχω κάνει σπουδές στο σχέδιο μόδας και έχω ασχοληθεί αρκετά με αυτό. Ήξερα, λοιπόν, πώς να ράβω και να φτιάχνω πατρόν. Λίγα χρόνια μετά, το 2013, αποφάσισα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα και από τότε δηλώνω αποκλειστικά κουκλοποιός», εξομολογείται ο Γιώργος Γεωργίου ή – κατά κόσμον – Γιώργος Lash, που ξεκίνησε να φτιάχνει κούκλες πρίν λίγα χρόνια ως απλή και ευχάριστη δραστηριότητα και πλέον μάς χαρίζει μοναδικά σχέδια κούκλων.

Γιατί, όμως αποφάσισε να φτιάξει κούκλες, ενώ βάσει των σπουδών του θα μπορούσε να κάνει τόσα άλλα πράγματα;

«Από μέσα μου δεν έχει σβήσει ποτέ η παιδικότητά μου. Αγαπούσα από μικρός τις κούκλες και ακόμα νιώθω παιδί. Γι’ αυτό και θέλησα να εκφράσω αυτή μου την πλευρά μέσα από τις Lash.Dolls. Φτιάχνω κούκλες διακοσμητικές, συλλεκτικές, παιδικές. Κούκλες που θα χαρίζουν χαρά και αγάπη σε μικρούς και μεγάλους».

Σε ποιους απευθύνονται οι Lash.Dolls;

«Σε όλους!», απαντά με ενθουσιασμό ο Γιώργος. «Οι κούκλες μου απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Δεν έχουν ηλικιακό όριο και δεν ξεχωρίζουν σε αγορίστικες και κοριτσίστικες. Θέλω να νικήσω τον διαχωρισμό του «ροζ» και του «μπλε» και να δώσω στους ανθρώπους να καταλάβουν ότι οι κούκλες μου αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα και δεν κάνουν καμία διάκριση. Σκοπός των Lash.Dolls είναι να αναδείξουν ότι το να είσαι διαφορετικός δεν είναι ελάττωμα, ότι η διαφορετικότητα δεν σε κάνει «κακό»».

Πώς ανταποκρίνονται τα παιδιά στις Lash.Dolls;

«Τα παιδιά με την καθαρή και αθώα ψυχή τους αγκαλιάζουν με ενθουσιασμό τις κούκλες μου. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και από ενήλικες και από παιδιά. Τα εργαστήρια που οργανώνουμε έχουν συμμετοχές και βλέπω ότι τα παιδιά είναι πολύ θετικά απέναντί στις Lash.Dolls».

Πόσες κατηγορίες Lash.Dolls υπάρχουν;

«Οι Lash Dolls χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Οι συλλεκτικές κούκλες, οι διακοσμητικές κούκλες και οι παιδικές, που αποτελούνται από κούκλες και λούτρινα παιχνίδια (soft toys). Οι δύο πρώτες απευθύνονται σε ενήλικες, ενώ η τελευταία  – όπως αποκαλύπτει και το όνομά της – είναι για παιδιά».

Πόσο μπορεί να κοστίζει μία Lash.Doll;

Εδώ ο Γιώργος είναι απόλυτα ειλικρινής και χωρίς δισταγμό απαντά: «Οι παιδικές κούκλες είναι φτιαγμένες από υλικά φιλικά προς το παιδί, που δεν ερεθίζουν το δέρμα και δεν ενέχουν τον κίνδυνο ατυχημάτων από μικρά αντικείμενα. Το κόστος για μία Lash.Doll μπορεί να ξεκινά από 50€ και να φτάσει έως και τα 200€. Η τελευταία τιμή αφορά τις κούκλες που γίνονται κατά παραγγελία, δηλαδή τις custom made. Οι κούκλες αυτές μπορούν να μοιάζουν με όποιον θέλει ο καθένας!».

Τα χαρακτηριστικά που κάνουν τις Lash.Dolls να ξεχωρίζουν

Tα χαρακτηριστικά που κάνουν τις κούκλες του Γιώργου να ξεχωρίζουν είναι τα μεγάλα εκφραστικά μάτια και οι έντονες βλεφαρίδες, τα περίτεχνα ρούχα, τα όμορφα χρώματα και σχέδια, αλλά και το γεγονός ότι αρκετές από αυτές μοιάζουν ή αναπαριστούν διάσημες προσωπικότητες, γνωστές παγκοσμίως για την προσφορά τους στην κοινωνία, την επιστήμη ή τον πολιτισμό. Τα υλικά που χρησιμοποιεί o Γιώργος Lash, για την κατασκευή των Lash.Dolls είναι βαμβακερά και συνθετικά υφάσματα, μαλλιά, felt, χάντρες, κουμπιά, plexiglas και χρωματιστά μελάνια. Ο χρόνος που απαιτείται για τη δημιουργία μιας κούκλας εξαρτάται από τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν στην κατασκευή της, αλλά συνήθως κυμαίνεται από δύο έως επτά ημέρες.

Τα Χριστουγεννιάτικα Εργαστήρια των Lash.Dolls

Τα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια των Lash.Dolls έχουν γίνει πια θεσμός. Και φέτος ο Γιώργος Lash, θα χαρίσει στα παιδιά μας μοναδικές στιγμές δημιουργίας με τα υπέροχα και πρωτότυπα εργαστήρια του που ξεκινούν στην καρδιά των Χριστουγεννιάτικων διακοπών. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 5 ετών και άνω, ενώ αν κλείσετε θέση σε όλα κερδίζετε έκπτωση 15€!

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τις τιμές των εργαστηρίων:

27/12/18: Christmas Stocking €15
28/12/18: Christmas Ornaments €10
29/12/18: Soft Xmas Tree €15
3/1/19: Sock Monsters €10
4/1/19: Handmade Keyring €10
5/1/19: Pom-Pom Garland €10

Κρατήστε τη θέση σας τηλεφωνικά στο: 96564072

Βρείτε τις Lash.Dolls στο Κατάστημα Lash.Dolls, Λεωφόρος Διγενή Ακρίτα 78γ. Λευκωσία

Facebook Page: Lash.Dolls

Instagram Feed: lashdolls.handmade

πηγή φωτογραφιών: Facebook