«Ξοδεύοντας Έξυπνα»: Το σπουδαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήρθε για 7η χρονιά

«Ξοδεύοντας Έξυπνα»: Το σπουδαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήρθε για 7η χρονιά

Για έβδομη συνεχή χρονιά το Junior Achievement Κύπρου και ο Σύνδεσμος Τραπεζών εφαρμόζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξοδεύοντας Έξυπνα» το οποίο απευθύνεται σε μαθήτριες και μαθητές της έκτης τάξης Δημοτικών Σχολείων. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη διαχρονική στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξοδεύοντας Έξυπνα» φέτος τέθηκε σε εφαρμογή από τις αρχές Φεβρουαρίου και θα έχει διάρκεια έως το τέλος Μαρτίου. Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι η έβδομη συνεχής χρονιά διεξαγωγής του αποτελεί την απόδειξη ότι έχει καταστεί ένας σημαντικός θεσμός, χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Τι κερδίζουν οι μαθητές από το πρόγραμμα

Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 615 μαθήτριες και μαθητές από 16 Δημοτικά Σχολεία σε όλες τις πόλεις. Τα τρία μαθήματα, διάρκειας 80 λεπτών έκαστο, πραγματοποιούνται χάρη στην εθελοντική συμμετοχή 23 επαγγελματιών από τις τράπεζες και τον ιδιωτικό τομέα. Εξαιτίας της πανδημίας, η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει με ψηφιακό τρόπο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο Σύνδεσμος Τραπεζών σχεδόν μια δεκαετία προηγουμένως εντόπισε το κενό της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης στην Κύπρο και έτσι ανέλαβε πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες δράσεις προς υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων χρηματοοικονομικής παιδείας. Ο οργανισμός Junior Achievement αναλαμβάνει την οργάνωση, το υλικό και τον συντονισμό των εθελοντών εκπαιδευτών που συμμετέχουν κάθε χρόνο στο πρόγραμμα, ενώ το Υπουργείο Παιδείας αποτελεί σταθερό και ένθερμο υποστηρικτή του εκπαιδευτικού έργου», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Τα παιδιά της Κύπρου μαθαίνουν οικονομία

Σχολιάζοντας την εφαρμογή του προγράμματος «Ξοδεύοντας Έξυπνα» για έβδομη συνεχή χρονιά, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου σημείωσε ότι «πέρα από ικανοποίηση, είναι με ιδιαίτερη χαρά που βλέπουμε μια δική μας πρωτοβουλία να έχει εξελιχθεί σε έναν θεσμό για τα δεδομένα της Κύπρου στο πεδίο της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και σε μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτό».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι έφτασε η ώρα να γίνει το επόμενο, αποφασιστικό βήμα για τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση στη χώρα μας. Αυτό το βήμα αφορά στη μόνιμη υιοθέτηση προγράμματος ή μαθήματος χρηματοοικονομικών στα σχολεία μας, δηλαδή στη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση», πρόσθεσε.

Με τη σειρά της η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Junior Achievement Κύπρου ανέφερε ότι «η διαχείριση των προσωπικών οικονομικών, καθώς και η αντίληψη απλών χρηματοοικονομικών γνώσεων είναι τεράστιας σημασίας για τα παιδιά, τα οποία θα εξελιχθούν στους μελλοντικούς πολίτες της Κύπρου και του κόσμου».

Ως Junior Achievement Κύπρου, πρόσθεσε, «παρέχουμε το υλικό και με την υφιστάμενη μεθοδολογία, βασισμένη στις αρχές της παιγνιώδους μάθησης, προωθούμε τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό των παιδιών. Είμαστε περήφανοι γιατί το πρόγραμμα εφαρμόζεται φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά, υποστηρίζοντας από το 2016 μέχρι και σήμερα 4.000 παιδιά».

Διαβάστε ακόμα:

«Το συννεφάκι και το άλογο»: Διαβάστε το υπέροχο εικονογραφημένο παραμύθι από την Βασιλική Νεοφύτου

Υπουργικό: “Test to stay” και σε σε νηπιαγωγεία, προδημοτική και ειδικά σχολεία

Έχεις ανάγκη για ψυχική ανάταση; Δες πώς θα ανανεώσεις το σπίτι σου για να φέρεις την Άνοιξη