Νέο Κυπριακό Μουσείο: Ετοιμάζεται το μεγαλύτερο πολιτιστικό στολίδι της Κύπρου – Δείτε τις πρώτες εικόνες

Νέο Κυπριακό Μουσείο: Ετοιμάζεται το μεγαλύτερο πολιτιστικό στολίδι της Κύπρου - Δείτε τις πρώτες εικόνες

Την ικανοποίησή του σε σχέση με τη δρομολόγηση των εργασιών για την ανέγερση του Νέου Κυπριακού Μουσείου, ενός έργου – σημείου αναφοράς για τη Λευκωσία, εκφράζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕΛ).

«Το σημαντικό αυτό έργο, εμπλουτίζει την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου (φυσική και άυλη) και αναδεικνύει την σημασία της Λευκωσίας ως πόλης με ιδιαίτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον», αναφέρει το ΕΒΕΛ σε ανακοίνωση.

Προσθέτει ότι «αναμένεται ότι η κατασκευή του νέου Μουσείου θα προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες, ντόπιους αλλά και ξένους, προσφέροντάς τους μία ολοκληρωμένη εμπειρία, γεγονός που θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στη Λευκωσία».

Σε ανακοίνωση το ΕΒΕΛ αναφέρει ότι το νέο Κυπριακό Μουσείο αποτελεί το μεγαλύτερο έργο της Κυβέρνησης, με προϋπολογισμό τα 121,38 εκατομμύρια ευρώ και προσθέτει: Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο έργο το οποίο θα ανεγερθεί σε επιφάνεια 40.000 τ.μ. στον χώρο του Παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, μόνιμους εκθεσιακούς χώρους, βιβλιοθήκη και αμφιθέατρο».

Δείτε εδώ εικόνες από το πώς αναμένεται να γίνει το Μουσείο:

Οι εργασίες για την ανέγερσή του νέου Μουσείου αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2028.

Mε πληροφορίες από KYΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Τραγωδία: Ξεκληρίστηκε οικογένεια ανήμερα Χριστουγέννων από… χριστουγεννιάτικο δέντρο

Θρήνος στην Ελλάδα: Πέθανε 3χρονη έπειτα από υψηλό πυρετό – Τι συνέβη

«Όταν διαγνώστηκα με καρκίνο του πνεύμονα το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στα παιδιά μου και στις πολύτιμες στιγμές μαζί τους»