Εναλλακτική και πεντανόστιμη καρμπονάρα χωρίς κρέμα γάλακτος

Γευστική πανδαισία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο συνδυασμός των τυριών, της κρέμας γάλακτος και των spaghetti, σε ένα πιάτο που αγαπούν οι περισσότεροι.

Η αυθεντική συνταγή της καρμπονάρα απαιτεί κρέμα γάλακτος, αλλά εμείς σήμερα σας προτείνουμε μία εναλλακτική, αλλά εξίσου νόστιμη μακαρονάδα χωρίς αυτή.

Υλικά:

500 γρ σπαγγέτι

4 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

12 φέτες μπέικον

4 κρόκοι αυγών

1 κούπα παρμεζάνα

πιπέρι

αλάτι

μαϊντανός

Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια και, παράλληλα, σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το μπέικον ανακατεύοντας! Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ. Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα ρίχνουμε από πάνω τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα για να “σπάσει” το αυγό! Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υλικά από το τηγάνι μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα! Τέλος, ρίχνουμε την παρμεζάνα  και προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι . Σερβίρουμε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.