Κρατούσαν 8χρονη κλειδωμένη σε δωμάτιο από τη γέννησή της – Πώς άνοιξε η πόρτα της ελευθερίας

Κρατούσαν 8χρονη κλειδωμένη σε δωμάτιο από τη γέννησή της - Πώς άνοιξε η πόρτα της ελευθερίας

Το φως της ημέρας θα μπορεί πλέον να βλέπει ένα κορίτσι οκτώ ετών από τη Γερμανία, το οποίο η μητέρα του και οι γονείς της κρατούσαν σχεδόν σε όλη του τη ζωή σε ένα δωμάτιο.

Είχαν κλειδώσει την 8χρονη σήμερα «Μαρία» πριν καν γίνει ενός έτους στο σπίτι των παππούδων της στο Άτενμπορν, στο δυτικό τμήμα της χώρας, κοντά στον Κολωνία.

Οι γιατροί που την εξέτασαν μετά την απελευθέρωσή της, στις 23 Σεπτεμβρίου, δεν βρήκαν σημάδια σωματικής κακοποίησης ή υποσιτισμού. Το κορίτσι μιλούσε και περπατούσε, αλλά δεν μπορούσε να ανέβει στα σκαλιά ή να περπατήσει καλά σε ανώμαλο έδαφος.

Σύμφωνα με τον Guardian, είπε ότι δεν είχε πάει ποτέ σε δάσος και δεν είχε μπει ποτέ σε αυτοκίνητο.

Δεν ξέρουν τους λόγους που κρατούσαν το παιδί

Δεν είναι σαφές γιατί η οικογένειά της κράτησε το κορίτσι κλειδωμένο. Ο πατέρας της, που είχε χωρίσει με τη μητέρα του κοριτσιού μόλις γεννήθηκε, είπε ότι βρήκε ένα σημείωμα στο αυτοκίνητό του ότι θα πάει η μητέρα με το μωρό (έξι μηνών τότε) στην Ιταλία.

Ο άνδρας είχε ενημερώσει το 2015 ότι η μητέρα και το μωρό είναι στο Άτενμπορν και όχι στην Ιταλία, όπως του είχαν πει, αλλά οι αρχές δεν έψαξαν αρκετά το θέμα.

Μόνο φέτος το καλοκαίρι ασχολήθηκαν ξανά, μετά την πληροφορία από γείτονες ότι ένα κοριτσάκι είναι κλειδωμένο σε ένα σπίτι. Όταν και η Ιταλία ανέφερε ότι μητέρα και παιδί ποτέ δεν έζησαν στη χώρα, έγινε έρευνα με δικαστική εντολή.

Η μητέρα μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη ποινή κάθειρξης 10 ετών αν καταδικαστεί για την παραμέληση και την φυλάκιση του ανηλίκου.

Διαβάστε επίσης:

«Ποδηλατώ με ασφαλεία στην Γειτονιά του Σχολείου μας»: Μια εξαιρετική μαθητική δράση στην Αγ. Νάπα

Λάρνακα: 15χρονος μαθητής έπεσε από ύψος 6 μέτρων – Ποια η κατάσταση της υγείας του

Στο Μακάρειο σοβαρά χτυπημένες δύο ανήλικες αφού μεθυσμένος οδηγός έπεσε πάνω τους