«Κρατούσα στην αγκαλιά μου νεκρό το κοριτσάκι μου και τότε έγινε το θαύμα»

«Κρατούσα στην αγκαλιά μου νεκρό το κοριτσάκι μου και τότε έγινε το θαύμα»

Η ιστορία της Χριστούλας και της κόρης της, Στυλιανής, είναι ένα παράδειγμα δύναμης και έμπνευσης. Η μικρούλα γεννήθηκε πρόωρα, έσβησε, αλλά κατάφερε να ζήσει, γεμίζοντας ευγνωμοσύνη και χαρά την οικογένειά της.

«Η Χριστούλα αποτελεί πρότυπο έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση για κάθε περιοχή στον κόσμο» αναφέρουν φίλοι και γνωστοί της και συνεχίζουν: «παρά τις δυσχέρειες και τα τρομερά προβλήματα που βιώνει, βοηθάει καθημερινά συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και είναι η δημιουργός της εθελοντικής ομάδας «Με τη βοήθεια του Θεού…βοηθώ» η οποία έχει αγκαλιαστεί από εκατοντάδες πολίτες στην επαρχεία Αμμοχώστου και όχι μόνο».

Η Χριστούλα Αντωνίου Χρυσάνθου γεννήθηκε στο χωριό Σωτήρα της επαρχίας Αμμοχώστου και είναι 42 ετών. Μεγάλωσε με τις γιαγιάδες και τους παππούδες της γιατί οι γονείς της εργαζόντουσαν όλη μέρα στα χωράφια. Μεγάλωσε δίπλα τους και είχε την τύχη, να έχει εμπειρίες που γεμίζουν ατέλειωτα σεντούκια αναμνήσεων.

Τα πρώτα προβλήματα υγείας και το θαύμα

Στα 18 της χρόνια διαγνώστηκε με καλοήθη όγκο στο στήθος και το 2014 ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο. Διαγνώστηκε με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας ενώ ταυτόχρονα είχε και πολλά άλλα προβλήματα υγείας.

Οι γιατροί της είπαν πως δεν θα μπορούσε να αποκτήσει δεύτερο παιδί (έχει ένα κοριτσάκι από τον πρώτο της γάμο και ήθελε πολύ ακόμα ένα παιδάκι).

Το 2016 γίνεται το πρώτο θαύμα στη ζωή της…

Έμεινε έγκυος αλλά εμφανίστηκε και μια άλλη ασθένεια που ούτε είχε ακούσει ποτέ: Θρομβοφιλία, μία παθολογική κατάσταση υπερπηκτικότητας της αιματικής κυκλοφορίας στον άνθρωπο με αποτέλεσμα την ανάπτυξη θρόμβων σε όργανα και αγγεία. Στις περιπτώσεις αυτές εντάσσονται και η παθολογία πήξης στην διάρκεια της εγκυμοσύνης με αποτέλεσμα θρομβοεμβολικά επεισόδια στην έγκυο ή στο έμβρυο, ακόμη και εμβρυϊκή απώλεια (αποβολή).

Δεν ήθελε να τερματίσει την εγκυμοσύνη και όλα πήγαιναν καλά μέχρι και τον 3ο μήνα, οπότε και ξεκίνησαν τα προβλήματα. 

«Οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν ότι το μωρό δεν μεγάλωνε κανονικά. Οπότε έπρεπε να το παρακολουθούμε για να βλέπουμε την ανάπτυξή του. Ξεκινήσαμε διάφορες εξετάσεις που έδειξαν ότι όντως θα ήταν ένα μωρό με σύνδρομο Down, ένα μωρό με νανισμό, ένα μωρό με θέμα στην καρδιά και τα νεφρά, ένα μωρό που δεν θα μεγάλωνε ο εγκέφαλός του και διάφορα άλλα», λέει η μητέρα.

Όλα όμως στη συνέχεια ανατράπηκαν και έγινε το θαύμα.

«Με βάλαν στο χειρουργείο, ενημέρωσαν ότι υπήρχε περίπτωση να μην ζήσω ούτε εγώ, ούτε το μωρό, δόξα τω θεώ έζησε η Στυλιανή, της έκαναν ανάνηψη. Γεννήθηκε 500 γραμμάρια, λόγω της κατάστασής μου έπρεπε να με σηκώσουν με αναπηρικό καροτσάκι για να δω το μωρό, αλλά είχαμε συμφωνήσει με τον άντρα μου αν γεννηθεί και είναι ζωντανό να κάνουμε άμεσα τα βαφτίσια», σημείωσε.

Οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι το μωρό μπορεί να πέθαινε λόγω μίας επιπλοκής, αλλά και πάλι τα κατάφερε. Έγιναν μεταγγίσεις, πολλά χειρουργεία στη συνέχεια, ήταν για σχεδόν έξι μήνες διασωληνωμένο, με οξυγόνο που ακόμη το χρησιμοποιεί και στο σπίτι», συνέχισε.

«Κάποια στιγμή οι γιατροί από την εντατική μας ειδοποίησαν ότι το μωρό πεθαίνει και να πάμε να το αποχαιρετίσουμε.», είπε.

«Τα θαύμα έγινε που γεννήθηκε ζωντανή, που δεν είχε όλα αυτά που έδειχναν οι εξετάσεις, αν δεν ήταν η προωρότητα, δεν  θα είχε κανένα από τα προβλήματα υγείας που έχει», ανέφερε η μητέρα. 

«Τη βλέπαμε να πεθαίνει, πολλές φορές σταματούσαν τα μηχανήματα, μπροστά μας είχαμε προστάτη μας τον Άγιο Λουκά τον γιατρό. Πριν πάω στο νοσοκομείο είχα δει όνειρο ότι είχα γεννήσει και το μωρό ήταν μέσα στα αίματα. Και τότε εμφανίστηκε κάποιος που χωρίς να γνωρίζω ότι ήταν ο Άγιος Λουκάς και οποίος μου είπε να μην ανησυχώ και όλα θα πάνε καλά, ενώ αγκάλιασε το μωρό. Τον ρώτησα  ποιος είναι και μου είπε: είμαι ο γιατρός ο Λουκάς», συνέχισε με δάκρυα στα μάτια.

Η Στυλιανη όμως αρρώστησε ξανά, αλλά και πάλι έγινε το μεγάλο θαύμα.

«Έπρεπε να κάνει μία ακτινογραφία, αλλά ήταν αδύνατο να τη μετακινήσουμε και έφεραν τα μηχανήματα στο σπίτι. Όταν πήγα να την πιάσω για να τη σηκώσω να γίνει η ακτινογραφία, δεν ανταποκρινόταν. Ήταν φυτό. Η ακτινολόγος προσπαθούσε να βγάλει τα μηχανήματα έξω για να ανοίξει η είσοδος φώναζε βοήθεια, δεν είχε ούτε παλμούς, ούτε οξυγόνο τίποτε. Είχε έρθει ένας γιατρός, που εκ των υστέρων έγινε ο γιατρός μας στο Μακάρειο και ήταν έτοιμος να συμπληρώσει την ώρα του θανάτου. Επιασα την εικονίτσα του Αγίου Λουκά που της είχα όταν γεννήθηκε επειδή ήταν μπομπονιέρες, και την έβαλα δίπλα της. Μόλις την ακούμπησα ξεκίνησε να αναπνέει. Ξεκίνησαν οι παλμοί, το οξυγόνο… Κι επανήλθε», ανέφερε.

Πηγή: ant1.com.cy

Διαβάστε επίσης:

Μπιμπερό και μωρό: Πώς θα αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις, σύμφωνα με την ειδικό

Λευκωσία: Συγκλονίζουν οι ιστορίες παιδιών που έζησαν τη φρίκη βιασμού

Σύνδρομο Turner: Ποια είναι αυτή η διαταραχή και γιατί επηρεάζει μόνο τα κορίτσια;