Κορωνοϊός: Πότε θα εμβολιαστούν τα παιδιά 5-11 ετών στην Κύπρο;

Κορωνοϊός: Πότε θα εμβολιαστούν τα παιδιά 5-11 ετών στην Κύπρο;

Έπειτα από την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών από τον ΕΜΑ, στις 25 Νοεμβρίου, το ερώτημα παραμένει. Πότε θα εμβολιαστούν τα παιδιά μας στην Κύπρο;

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει μετά τις 20 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, η δόση του εμβολίου στον εν λόγω πληθυσμό θα είναι μικρότερη από αυτή που χορηγείται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Πότε θα εμβολιαστούν τα μικρά παιδιά στην Κύπρο

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής Κύπρου, η παρτίδα εμβολίων που θα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών θα έρθει Κύπρο περί την 20ή Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί, ωστόσο, πως πριν αρχίσουν οι εμβολιασμοί θα πρέπει η εισήγηση να περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο. Μάλιστα ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ερωτηθείς την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, για το εάν η εισήγηση θα οδηγηθεί στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο ξεκαθάρισε πως: «δεν θα πάει αυτή τη βδομάδα, θα αναμένουμε πρώτα να δούμε πότε θα είναι διαθέσιμα τα εμβόλια και μετά θα οδηγηθεί ενώπιον Υπουργικού Συμβουλίου».

Σε κέντρα walk-in οι εμβολιασμοί

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι υπάρχει απάντηση και στο πώς θα γίνονται οι εμβολιασμοί. Μιλώντας στο SigmaLive η γ.γ. του υπ. Υγείας κα Γιαννάκη είπε πως τα εμβόλια για παιδιά αναμένεται να φτάσουν στην Κύπρο μετά τις 20 Δεκεμβρίου.

«Σε  πρώτη φάση οι εμβολιασμοί παιδιών θα πραγματοποιούνται στα κέντρα walk-in και σε δεύτερη φάση θα πραγματοποιούνται σε κινητές μονάδες στα σχολεία», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμα:

Προσοχή: Αυτή είναι η ηλικιακή ομάδα με τα περισσότερα κρούσματα Covid-19 στην Κύπρο!

«Φοβήθηκα όταν με πούλησαν στον γέρο»: Συγκλονίζει η 9χρονη που γλίτωσε τον εφιάλτη (video)

Η Beyonce μας δείχνει για πρώτη φορά τις κόρες της και μάλιστα σε ρόλο μοντέλων! (εικόνες)