Κίτρινη προειδοποίηση με ισχύ ως το απόγευμα. Προσοχή!

Συνεχίζονται και σήμερα ο καύσωνας  με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 42 βαθμούς Κελσίου. Την ίδια ώρα, παραμένει σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέα κίτρινη προειδοποίηση με ισχύ ως τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας. Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές του εσωτερικού και γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στα ψηλότερα ορεινά.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΩΝ

Το Τμήμα Δασών αναφέρεται στον κίνδυνο έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, που παραμείνει σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού».Τονίζεται ότι, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί. Το άναμμα φωτιάς, για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων.

Απευθύνεται, επίσης, έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση.

Σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Διαβάστε επίσης:

Ποτέ δεν ήμουν πιο κουρασμένη. Και ποτέ δεν ήμουν πιο πλήρης.

Ξεκινούν οι εγγραφές παιδιών στο Πολυδύναμο Λευκωσίας για τη σχολική περίοδο 2023/2024