Κι όμως συνέβη: Θερμική κάμερα μουσείου αποκάλυψε τον καρκίνο στο στήθος γυναίκας

Απίστευτος ακούγεται ο τρόπος που μια γυναίκα ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο στο στήθος.

Η 41χρονη επισκέφθηκε το μουσείο Camera Obscura & World of Illusions στη Σκωτία στη διάρκεια των διακοπών της, χώρος που συγκεντρώνει καθημερινά χιλιάδες επισκεπτών.

Μέσα στις ατραξιόν που λανσάρει το συγκεκριμένο μουσείο είναι και μια κάμερα η οποία μετρά τη θερμοκρασία του σώματος και παρουσιάζει μια θερμική απεικόνιση του σώματος του κάθε επισκέπτη.

Η φωτογραφία που «πρόδωσε» τον καρκίνο

Όταν η 41χρονη επισκέφθηκε το μέρος και είδε την θερμική απεικόνιση του κορμιού της, παρατήρησε μια ασυνήθιστη σκιά στο στήθος της.

Φαινόταν πως σε ένα σημείο του αριστερού μαστού της, είχε συγκεντρωμένη μεγαλύτερη ποσότητα θερμότητας, σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα της.

Όταν επέστρεψε από τις διακοπές της, κοίταξε ξανά τις φωτογραφίες θερμικής απεικόνισης από την επίσκεψη στο μουσείο και αποφάσισε να επισκεφθεί έναν γιατρό για να ελέγξει το σημείο που την είχε ανησυχήσει.

Η 41χρονη διαγνώθσηκε με καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο, ενώ αργότερα έγραψε μια επιστολή στην οποία ευχαριστούσε το μουσείο, καθώς μέσω εκείνου ανακάλυψε πως ήταν άρρωστη εγκαίρως.