Η τρυφερή ιστορία του Κάρλο: Ο 15χρονος που γίνεται Άγιος της Καθολικής Εκκλησίας

Αναμφισβήτητα το 2020 είναι η χρονιά των (κοσμοϊστορικών) αλλαγών. Πολλά τα γεγονότα που συνέβησαν θα γραφτούν στην ιστορία και θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη μας τα χρόνια που έρχονται.

Κι ενώ στα περισσότερα από τα γεγονότα της φετινής χρονιάς κανείς δεν θα ήθελε να αποτελεί μέρος του, ωστόσο υπάρχουν και ορισμένα που μπορεί κανείς να τα χαρακτηρίσει φωτεινές αχτίδες.

Όλοι θέλησαν να περάσουν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά τους, να δουν τον κόσμο να γίνεται μία γροθιά, αλλά και… έναν millenial να γίνεται άγιος της Καθολικής Εκκλησίας. Ακούγοντας τη λέξη άγιος, σκεφτόμαστε ανθρώπους πιο ηλικιωμένους, με μακριές γενειάδες ή όχι. Σίγουρα όμως η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο νου δεν είναι αυτού ενός εφήβου.

Σύμφωνα με το δίκτυο NPR, αυτό συμβαίνει επειδή θα είναι ο πρώτος Millenial Άγιος που ανακηρύσσει η Εκκλησία.

Ο Carlo Acutis, όπως είναι το όνομά του, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 15 ετών από λευχαιμία. Καταγόταν από την Ιταλία και ασχολούνταν με τα παιχνίδια και τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένας παιδί που είχε χαρακτηριστεί ιδιοφυΐα.

Εάν ανακηρυχθεί και επισήμως άγιος θα είναι ο «Άγιος του Διαδικτύου» και όχι με τον τρόπο που πολλοί άνθρωποι φαντάζονται ότι το ίντερνετ θα έχει τον δικό του άγιο.

Χρησιμοποιούσε το διαδίκτυο διαφορετικά από τα παιδιά της ηλικίας του

Ο Carlo πέθανε το 2006 και πραγματοποιήθηκε για εκείνον μία τελετή μακαρισμού, μια αναγνώριση που απονέμεται από την Καθολική Εκκλησία για την είσοδο ενός αποθανόντος προς την αγιοποίηση.

Το νεαρό παιδί χρησιμοποιούσε με έναν διαφορετικό τρόπο από τα παιδιά της ηλικίας του.

Δημιουργούσε ιστοσελίδες και καταλόγους με θαύματα. Επίσης, το χρησιμοποιούσε για να διαχειρίζεται ιστοσελίδες τοπικών καθολικών οργανώσεων. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του με τη χρήση του διαδικτύου υποστήριζε την εκκλησία και διέδιδε το μήνυμα του Θεού. Προσπαθούσε μέσω του διαδικτύου να κηρύξει το δίδαγμα της εκκλησίας σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε.

Πριν από το θάνατό του, δημιούργησε έναν ιστότοπο με την ονομασία «Τα θαύματα της Θείας Ευχαριστίας του κόσμου» (miracolieucaristici.org) και απολάμβανε να ερευνά διαφορετικά θαύματα για τον ιστότοπο. Βοηθούσε επίσης αστέγους, ενώ ήταν πάντα υπερασπιστής των αδυνάτων παιδιών που δέχονταν σχολικό εκφοβισμό.

Ονομάστηκε «Υπηρέτης του Θεού» το 2013 και ανακηρύχθηκε σεβάσμιος το 2018.

Ανακηρύχθηκε Όσιος

Σε μία δεύτερη τελετή πριν από λίγες ημέρες, ανακηρύχθηκε Όσιος από την Εκκλησία και απομένουν λίγα ακόμη στάδια μέχρι την επίσημη αγιοποίησή του.

Το τελευταίο αυτό στάδιο ονομάζεται «αγιότητα» και απαιτούνται για αυτό δύο θαύματα που θα επικυρώσει η εκκλησία. Ο Κάρλο έχει ήδη ένα θαύμα στο ενεργητικό του. Σύμφωνα με το Βατικανό, επενέβη και έσωσε τη ζωή ενός παιδιού το 2012, στη Βραζιλία, έπειτα από προσευχές στο όνομά του.

Όπως λέει η μητέρα του, ο γιος της πάντα αγαπούσε την Εκκλησία.

«Από την ηλικία των 3 ετών πάντα ζητούσε να σταματάμε τη βόλτα μας και να μπαίνουμε σε διαφορετικές εκκλησίες που βρίσκονταν στο δρόμο μας. Έδειχνε ότι μπορούσε να πάρει την υψηλότερη τιμή που θα μπορούσε να δώσει η Εκκλησία», σημείωσε η μητέρα.