Η τραγωδία αυτής της μαμάς και των δύο γιων της είναι μία σοβαρή υπενθύμιση για την ψυχική υγεία

Η τραγωδία αυτής της μαμάς και των δύο γιων της είναι μία σοβαρή υπενθύμιση για την ψυχική υγεία

Η τραγική ιστορία μίας μητέρας και των δύο γιων της θα πρέπει να αποτελέσει τροφή για σκέψη. Δεν έχει σημασία, αν ο τόπος που έλαβε χώρα είναι μακριά από εμάς. Σίγουρα, περιπτώσεις ανθρώπων σαν αυτή τη μητέρα μπορεί να βρίσκονται ακριβώς δίπλα μας.

Η 35χρονη Μόνικα και τα δύο αγοράκια της, 9 και 3 ετών, βρέθηκαν νεκροί σε ένα χωράφι στο Μίσιγκαν. Όπωε έγινε γνωστό από την αστυνομία, η μητέρα έτρεξε να κρυφτεί με τα δύο παιδιά της στο χωράφι, καθώς πίστευε, ότι κάποιος προσπαθούσε να τη σκοτώσει και να της πάρει τα παιδιά.

Τα άψυχα σώματα της μαμάς και των αγοριών βρέθηκαν παγωμένα την Κυριακή, εν μέσω του πολικού ψύχους που επικρατεί στο Μίσιγκαν. Η 35χρονη αφήνει πίσω της ένα ακόμη κοριτσάκι 10 χρονών και μία οικογένεια σε θρήνο. Η αστυνομία προσπαθεί να λύσει το γρίφο και να αποκαλύψει, τι προκάλεσε αυτήν την τραγωδία.

Η 35χρονη λέγεται, ότι υπέφερε από ψυχικό νόσημα και είχε εμμονή, ότι κάποιος προσπαθεί να τη σκοτώσει και να της πάρει τα παιδιά, ενώ θεωρούσε «ύποπτη» ακόμη και την αστυνομία. Η μητέρα της γυναίκας είχε παρατηρήσει μία αλλαγή στην συμπεριφορά της τα τελευταία 3 χρόνια. Προσπάθησε να τη βοηθήσει, προτού φύγει με τα παιδιά της, αλλά εκείνη αρνήθηκε.

Σύμφωνα με το CBS, ο πατέρας των παιδιών είχε δολοφονηθεί το 2021, κάτι που πιθανότατα κλόνισε την ψυχοσύνθεση της 35χρονης.

Ο σερίφης πρόσθεσε, ότι οι Αρχές είχαν λάβει κάποια τηλεφωνήματα για την οικογένεια, ωστόσο δεν είχαν καταφέρει να την εντοπίσουν. «Κάποια στιγμή είχαμε λάβει τηλεφωνήματα για μία γυναίκα και τα παιδιά της, που δεν ήταν ντυμένοι κατάλληλα για τις καιρικές συνθήκες. Οι αστυνομικοί είχαν σπεύσει στο σημείο, αλλά δεν είχαν βρει κανέναν. Άλλοι είχαν αναφέρει, ότι η 35χρονη χτυπούσε πόρτες και ζητούσε φαγητό, ενώ δεν ήταν άστεγη», σημείωσε.

Ανάγκη να γίνουν περισσότερα για τον τομέα ψυχικής υγείας

Μετά το γεγονός, ο σερίφης της κομητείας ζήτησε να αυξηθούν οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας και επεσήμανε, ότι το περιστατικό είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα της απεγνωσμένης ανάγκης να χρηματοδοτηθούν αυτά τα προγράμματα. «Υπάρχει ανάγκη να γίνουν ακόμη περισσότερα πράγματα για το ζήτημα της ψυχικής υγείας», σημείωσε.

Η οικογένεια της 35χρονης δημιούργησε λογαριασμό στο GoFunMe, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την 10χρονη κόρη της οικογένειας, που καλείται να ζήσει χωρίς τους γονείς και τα αδέλφια της.

Διαβάστε επίσης:

Σόφη Χρυσάνθου: Οι τρυφερές φωτογαφίες της μεγαλύτερης κόρης της με τη νεογέννητη αδελφή της (pics)

Καροτόσουπα βελουτέ: Δυναμωτική και ό,τι πρέπει για τις κρύες ημέρες

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έβαλε ποδιά, πήρε την κουτάλα και μαγείρεψε με παιδιά (εικόνες+vid)