Η λίστα μιας εργαζόμενης μαμάς με τις απίστευτες απαιτήσεις της κοινωνίας – Γιατί έγινε viral;

Εργαζόμενη μαμά: Η μικρή ηρωίδα της καθημερινότητας. Η γυναίκα που μέσα σε 24 ώρες προσπαθεί να χωρέσει και να διεκπεραιώσει όλες τις υποχρεώσεις της χωρίς να αφήνει κανέναν παραπονεμένο.

Πόσες απαιτήσεις έχουμε, αλήθεια, από μια εργαζόμενη μαμά; Πόσα πράγματα περιμένουμε να κάνει μια γυναίκα πολλές φορές ακόμα και λίγες ημέρες μετά την γέννηση του παιδιού της;

Μια μητέρα τριών παιδιών από την Μασαχουσέτη έγραψε ένα κείμενο στο προφίλ της στο Facebook για τις μεγάλες προσδοκίες που έχει η κοινωνία από τις εργαζόμενες μητέρες.

Η Sarah Buckley Friedberg τονίζει πόσο πιο σκληρά η κοινωνία μας αντιμετωπίζει μια εργαζόμενη μητέρα σε σύγκριση με έναν άνδρα και γίνεται viral.

εργαζόμενη_μαμά2
H Sarah Buckley Friedberg

Τι πρέπει να κάνει, λοιπόν, μια εργαζόμενη μαμά;

«Πρέπει να θηλάζει ένα χρόνο, να επανέλθει στα κιλά της μετά την γέννα, να είναι καλή στην εργασία της, να φροντίζει τα παιδιά, να μαγειρεύει, να καθαρίζει το σπίτι, να κάνει ανακύκλωση, να είναι καλή μαγείρισσα, να πηγαίνει τα παιδιά στους γιατρούς για εμβόλιο και να κοιμάται 8 ώρες ώστε να είναι παραγωγική στην δουλειά της», σημειώνει η εργαζόμενη μαμά στο post της.

«Να κάνει πάρτι για τα γενέθλια των παιδιών, να τους πηγαίνει σε εξωσχολικές δραστηριότητες, να ξέρουν κολύμπι, να τρώνε λαχανικά, να βάζουν αντηλιακό, να πίνουν αρκετό νερό και να λένε ευχαριστώ και παρακαλώ», συμπληρώνει.

Και μέσα σε όλα αυτά να κρατάει και το πάθος με τον άντρα της ζωντανό. «Βγες ραντεβού με τον άντρα σου κάθε μήνα. Είναι σημαντικό να κρατάς τη σχέση σου ζωντανή και φρέσκια», γράφει συγκεκριμένα.

«Εάν ο σύζυγός μου πάρει το παιδί μαζί του στο σούπερ μάρκετ, παίρνει όλα τα εύσημα. Αν πάρω μαζί μου και τα τρία παιδιά στο σούπερ μάρκετ, δεν λαμβάνω την ίδια αντιμετώπιση. Έτσι λειτουργεί η κοινωνία στις μέρες μας.

Αν τα ταΐσει, τα βάλει για ύπνο και καθαρίσει είναι τέλειος. Ενώ αν τα κάνω εγώ, είμαι μια συνηθισμένη μητέρα», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, τονίζει ότι μέσα σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις πρέπει να βρει χρόνο για τον εαυτό της, τα χόμπι της, τις φίλες της.

«Είναι καίριας σημασίας να ενημερώνεσαι, να ξέρεις τι γίνεται στον κόσμο, να διαβάζεις, να βγαίνεις με τις φίλες σου, να έχεις χόμπι».

Τέλος, η Sarah στο κείμενό της αναφέρεται και σε μία κατάσταση, την οποία οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουμε όταν αποκτούμε παιδάκι και πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά:

«Πήγαινε για δουλειά πριν ακόμα το σώμα σου συνέλθει από την εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Πριν καταφέρεις να μεγαλώσεις το παιδί σου και να δεθείς μαζί του αρκετά.

Έχε το νου σου στη δουλειά και όχι σε αυτό το μικρό πλασματάκι που σε περιμένει στο σπίτι αβοήθητο και μόνο.

Και φυσικά αντιμετώπισε τα περίεργα βλέμματα, τις αδιάκριτες ερωτήσεις και τα υποτιμητικά σχόλια για το σώμα σου και την τόση κούραση στον χώρο εργασίας».

εργαζόμενη_μαμά3
Τα τρία παιδιά της Sarah

Δείτε την ανάρτηση της μαμάς


Η ανάρτησή της κέντρισε το ενδιαφέρον του διαδικτύου και μέσα σε λίγες ώρες έγινε viral. Συγκέντρωσε, μάλιστα, πάνω από 5,5 χιλιάδες σχόλια και 24 χιλιάδες κοινοποιήσεις μέσα σε λίγες μέρες.