Η ανάπτυξη της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς – Τηλλυρίας είναι ευθύνη όλων!

Συμμετοχή στις προσπάθειες του Υφυπουργείου Τουρισμού για τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Πόλης Χρυσοχούς – Τηλλυρίας ζητά η Κοινοτική Δράση Ακάμα με ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρεται, την πρόθεσή τους να στηρίξουν τις προσπάθειες του Υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση της βορειοδυτικής περιοχής της Κύπρου ως ριβιέρας, εκφράζουν οι εκπρόσωποι της Κοινοτικής Δράσης Ακάμα, χαιρετίζοντας την προκήρυξη Διαγωνισμού για παροχή υπηρεσιών που αφορούν την ανάπτυξη στρατηγικής γύρω από την καθιέρωση ενιαίας τουριστικής ταυτότητας των περιοχών.

Όπως σημείωσε σε γραπτή του ανακοίνωση ο κοινοτάρχης του Νέου Χωριού, Ανδρέας Χριστοδούλου Μάχιμος, η κίνηση του Υφυπουργείου Τουρισμού δημιουργεί αέρα αισιοδοξίας για το μέλλον της περιοχής, η οποία «εδώ και περίπου 30 χρόνια έχει καταδικαστεί, από λανθασμένες κρατικές αποφάσεις, σε μαρασμό».

Αναμένουμε, προσθέτει, ότι η προώθηση της περιοχής ως Ριβιέρας θα φέρει πραγματική αναζωογόνηση στις κοινότητες του Ακάμα, δημιουργώντας νέες προοπτικές και θέσεις εργασίας.

Ο κοινοτάρχης Ίνειας, Γιάγκος Τσίβικος, ανέδειξε με τη σειρά του την ανάγκη η ήπια, αειφόρος ανάπτυξη να συνδέσει τις ορεινές περιοχές με τις παραλιακές. Είναι πολύ σημαντικό σημειώνει ο κ. Τσίβικος, να αναδειχθούν όλα τα στοιχεία που κάνουν την περιοχή να ξεχωρίζει, όπως οι παραλίες της, η απερίγραπτης ομορφιάς φύση του Ακάμα και οι παραδόσεις του ντόπιου πληθυσμού, προσθέτοντας πως η  ανάπτυξη του πυρήνα των χωριών είναι αδύνατο να επιτευχθεί χωρίς την διασύνδεσή τους με παραλιακή ανάπτυξη, η οποία θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, κ. Γιώτης Παπαχριστοφή, είπε ότι ως τοπικές Αρχές, ζητούν να τους δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν στην όλη διαδικασία της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, ούτως ώστε να ενημερώνονται για τους σχεδιασμούς και να μπορούν να καταθέτουν τις απόψεις τους.

Θεωρούμε ότι ως κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουμε καλύτερα από κάθε άλλο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας και ως εκ τούτου η άποψή μας θα είναι πολύτιμη, κατέληξε.