Η αληθινή ιστορία της μικρής Vanellope που γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το σώμα της αλλά επέζησε

Η 9 μηνών Vanellope Hope Wilkins είναι μια αληθινή «μαχήτρια» αφού είναι από τις λίγες περιπτώσεις βρεφών παγκοσμίως με την καρδιά έξω που κατάφεραν να ζήσουν. Οι ειδικοί στη Βρετανία δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν άλλη περίπτωση στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ένα μωρό να έχει επιβιώσει από μια τέτοια κατάσταση.

Στον υπέρηχο στο πρώτο τρίμηνο της κύησης, οι γιατροί αποκάλυψαν στην οικογένεια ότι το παιδί τους πάσχει από κάτι σπάνιο και η καρδιά της έχει σχηματιστεί έξω από το σώμα της. Οι γονείς της, η Naomi Findlay, 31 ετών, και ο Dean Wilkins, 43 ετών, δεν τα παράτησαν παρά τους κινδύνους που ήξεραν ότι θα υπάρχουν και συνέχισαν την κύηση.

Σύμβολο ελπίδας και θέλησης για ζωή είναι η μόλις εννέα μηνών Vanellope Hope Wilkins η οποία γεννήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο με την καρδιά έξω από το σώμα της.

Ο συγκλονιστικός τρόπος με τον οποίο ήρθε στη ζωή

Η Vanellope αναμενόταν να γεννηθεί την παραμονή των Χριστουγέννων αλλά ήρθε στον κόσμο με καισαρική στις 22 Νοεμβρίου για να περιοριστεί ο κίνδυνος κάποιας λοίμωξης ή ζημιάς στην καρδιά. Στη γέννα ήταν παρόντες περίπου 50 άνθρωποι, μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου: γυναικολόγοι, καρδιοχειρουργοί, αναισθησιολόγοι, νεογνολόγοι και μαίες.

Όταν ήρθε στον κόσμο και διαγνώστηκε με μια σπάνια δυσπλασία του θώρακα (ectopia cordis) κανείς δεν περίμενε ότι θα τα κατάφερνε. Οι γιατροί τους είχαν ενημερώσει ότι τα πιο κρίσιμα θα ήταν τα πρώτα 10 λεπτά μετά τη γέννηση καθώς τότε θα φαινόταν αν το μικρό κορίτσι μπορούσε να αναπνεύσει. Η Vanellope έβαλε κατευθείαν τα κλάματα δείγμα ότι μπορούσε να ανασάνει κανονικά. «Είκοσι λεπτά μετά ακόμα φώναζε κι εμείς κλαίγαμε από χαρά» είπαν οι γονείς της. Πενήντα λεπτά μετά τον τοκετό οι γιατροί που ασχολούνται με την περίπτωσή της έκριναν ότι η Vanellope ήταν αρκετά σταθερή ώστε να υποβληθεί στις επεμβάσεις προκειμένου η καρδιά να επιστρέψει στο κορμί της.

Η Vanellope υπεβλήθη σε τρεις επεμβάσεις και τα κατάφερε

Υπεβλήθη στο πρώτο της χειρουργείο έχοντας συμπληρώσει μόλις μια ώρα ζωής. Έκτοτε έκανε άλλα δυο χειρουργεία προκειμένου οι γιατροί να καταφέρουν να τοποθετήσουν την καρδιά της και πάλι στο σώμα της, ενώ υπέστη και μια σοβαρή μόλυνση που είχε ως αποτέλεσμα το σώμα της να φουσκώσει και να γίνει διπλάσιο σε μέγεθος.

Οι γονείς της, Dean Wilkins και Naomi Findlay δεν έφυγαν στιγμή από το πλευρό της. Για εννέα μήνες το νοσοκομείο έγινε το δεύτερο σπίτι τους. Πλέον όμως μπορούν να ονειρεύονται ξανά. Οι γιατροί τους επέτρεψαν να πάρουν το 9 μηνών βρέφος στο σπίτι αρχικά για μια επίσκεψη.

«Πλέον μπορούμε να είμαστε ξανά μια οικογένεια» δήλωσε η 32χρονη μητέρα του μωρού στα διεθνή ΜΜΕ, δηλώνοντας ότι παρά τον Γολγοθά που πέρασαν πλέον μπορούν να χαμογελούν ξανά.

Δείτε το video: