Γνωστός ποδοσφαιριστής διαγνώστηκε με αυτισμό στα 33: Το υπέροχο μήνυμά του στην επίσης αυτιστική κορούλα του

Γνωστός ποδοσφαιριστής διαγνώστηκε με αυτισμό στα 33: Το υπέροχο μήνυμά του στην επίσης αυτιστική κορούλα του

Μπορεί να μην έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επιστημονικά, ωστόσο δεν είναι παράλογο, όταν το παιδί σου έχει διαγνωστεί με αυτισμό, να αναρωτιέσαι αν είναι αυτό είναι κάτι που μπορεί να κληρονόμησε από εσένα. Γνωστός ποδοσφαιριστής της Β. Ιρλανδίας, μάλιστα, αποφάσισε να υποβληθεί και στο σχετικό τεστ που επιβεβαιώσε, τις υποψίες του. Και τώρα έχει ένα υπέροχο μήνυμα να στείλει.

Ο λόγος για τον διεθνή Τζέιμς ΜακΚλίν, ο οποίος αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με αυτισμό σε ηλικία 33 ετών, αφού παρατήρησε παρόμοια χαρακτηριστικά στην κόρη του, η οποία έχει επίσης αυτή την αναπτυξιακή διαταραχή.

Με μια ανάρτηση στο Instagram την Τρίτη (28/03) και ενώ διανύουμε την Παγκόσμια Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, ο ΜακΚλίν αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε αξιολόγηση διαταραχής του αυτιστικού φάσματος αφού αναγνώρισε χαρακτηριστικά που μοιραζόταν με την κόρη του που είχε ήδη διαγνωστεί.

Δείτε την ανάρτησή του:
View this post on Instagram

A post shared by James McClean (@macajw)

«Εβδομάδα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό.

Όπως όλοι γνωρίζετε, η κόρη μου Γουίλοου – Άιβι είναι αυτιστική. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια άλλαξαν τη ζωή μου με τον πιο εκπληκτικό τρόπο, αλλά και πολύ δύσκολο κατά καιρούς ως μπαμπάς της, βλέποντάς την να ξεπερνάει τόσα εμπόδια στη ζωή της και να μαθαίνει πώς να διαχειρίζεται τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά.

Όσο περισσότερα μαθαίναμε με την Έριν (σ.σ. σύζυγός του) για τον αυτισμό, τόσο περισσότερο αρχίσαμε να αναγνωρίζουμε ότι μοιάζω πολύ με τη Γουίλοου με περισσότερους τρόπους απ’ ό,τι νομίζαμε. Βλέπω τόσα πολλά μικρά χαρακτηριστικά σε εκείνη που βλέπω και στον εαυτό μου, οπότε αποφάσισα να πάω και να κάνω μια αξιολόγηση ASD.

Ήταν ένα μικρό ταξίδι και τώρα που έχω τη διάγνωση νιώθω ότι ήρθε η ώρα να τη μοιραστώ, ειδικά αυτή την εβδομάδα. Σκέφτηκα για λίγο να το μοιραστώ δημόσια, καθώς το έκανα για την Γούιλοου – Άιβι για να της δώσω να καταλάβει ότι καταλαβαίνω και ότι το να είναι αυτιστική δεν θα την εμποδίσει και δεν πρέπει ποτέ να την εμποδίσει να πετύχει τους στόχους και τα όνειρά της. Το κορίτσι του μπαμπά».

Διαβάστε ακόμα:

Τι συμβολίζει το πανέμορφο καράβι που έφτιαξαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγλαντζιάς

Ισπανία: Γεννήθηκαν 5 Δράκοι του Κόμοντο – Ελπίδες να σωθεί η μεγαλύτερη σαύρα στον κόσμο

«Καν’ το ν’ ακουστεί 2023»: Τα σχολεία της Κύπρου στον Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού