Γιατί όλη η Κύπρος γελά με τις φωτογραφίες από αυτόν τον ποδηλατόδρομο;

Αγανάκτηση, σάλο και… γέλια προκαλούν οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν τον νέο ποδηλατόδρομο που ενώνει το λιμάνι της Λεμεσού με το κέντρο της πόλης.

Το θέμα απασχολεί από το πρωί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους κατοίκους της Λεμεσού, οι οποίοι δεν μπορούν να καταλάβουν με ποιο σκεπτικό ο δρόμος έχει αυτή την… αλλόκοτη πορεία.

Μάλιστα, μετά την ανάρτηση σχετικών φωτογραφικών στα κοινωνικά δίκτυα, το θέμα των ποδηλατοδρόμων έχει γίνει το viral της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τους σχεδιασμούς, ο ποδηλατόδρομος θα γινόταν επί της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ, ωστόσο με την πρόφαση της κυκλοφορίας σε αυτόν τον δρόμο (θεωρείται λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας) το έργο δεν ξεκίνησε.

Έτσι, όταν η προθεσμία των τριάντα μηνών έφθανε στο τέλος της, αποφάσισαν να προχωρήσουν το έργο σε παράλληλο δρόμο της Ρούσβελτ, με τα αποτελέσματα να φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες:

Η θέση του Δήμου

Ο Δήμος Λεμεσού, σε ανακοίνωσή του δηλώνει την ετοιμότητα για απόδοση τυχόν ευθυνών. Στην ανακοίνωση, μάλιστα, αναφερόταν ότι, μετά από προσφορές και αφού ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, ανατέθηκε η υλοποίηση του έργου κατασκευής ποδηλατοδρόμων σε ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία.

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Γιώργος Αποστόλου, ανέφερε ότι αυτό αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της μη σοβαρής προσέγγισης που έχει η Πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση για τη βιώσιμη κινητικότητα. «Αυτό είναι απότοκο της προσέγγισης αυτής και φαίνεται εκ των πραγμάτων η μη σοβαρή προσέγγιση», συμπλήρωσε ο κ.Αποστόλου.