Γιατί φωτίστηκε κίτρινο το Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου;

Γιατί φωτίστηκε κίτρινο το Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου;

Το Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου φωτίστηκε κίτρινο από το Τμήμα Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας «Χρυσός Σεπτέμβρης» κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων την Τρίτη στο πλαίσιο του «Χρυσού Σεπτέμβρη», που έχει οριστεί ως ο Παγκόσμιος Μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, και ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Παγκύπριου Συνδέσμου Γονέων και Φίλων της Παιδοογκολογικής Μονάδας, φώτισε κίτρινο το Μεσαιωνικό κάστρο της Πάφου.

Σκοπός της κίτρινης φωταγώγησης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ως προς τους κινδύνους του καρκίνου της παιδικής ηλικίας και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που πάσχουν από αυτόν και οι οικογένειές τους.

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, συμμετέχοντας σε αυτή την τόσο σημαντική εκστρατεία, επιθυμεί να υπογραμμίσει την ανάγκη αφενός για έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση, και αφετέρου για ενίσχυση της νοσηλείας, ανάπτυξη θεραπειών και στήριξη των παιδιών που υποφέρουν από όλους τους τύπους καρκίνου.

Επισημαίνει επίσης πως θα πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα στα παιδιά με καρκίνο και άλλες παθήσεις, μέσα από δράσεις συμπερίληψης, ώστε να μεταφερθεί το μήνυμα της ανάγκης για κατανόηση, εμψύχωση και προστασία.

Ο άνισος αγώνας που καλούνται αυτά τα παιδιά να δώσουν τόσο νωρίς στη ζωή τους πρέπει να είναι το πιο ισχυρό μάθημα για όλη την κοινωνία.

Μέσα από αυτή τη δράση, το Τμήμα Αρχαιοτήτων δηλώνει ότι τα παιδιά που μάχονται για την ίδια τη ζωή πρέπει να αγκαλιάζονται και να περιβάλλονται μόνο από φως: Το φως της αγάπης και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους ανθρώπους, καθώς και των πανανθρώπινων αξιών, όπως μεταφέρονται μέσα από την πολιτιστική κληρονομιά για ένα καλύτερο και πιο ασφαλές μέλλον.

Διαβάστε ακόμα:

Τελευταίο αντίο στον μικρό Λάμπρο – Συγκλονίζει η επιθυμία που είχε εκφράσει στους γονείς του

Ένας ακόμα υπέροχος λαχανόκηπος ανοίγει τις πόρτες του και περιμένει τα παιδιά

Παιδιά ελάτε στο πιο τέλειο διήμερο με παραστάσεις, παιχνίδια, face painting και ταχυδακτυλουργούς