«Για σένα μπαμπά που θρηνείς, αλλά κανείς δεν βλέπει τα δάκρυά σου»

Τις περισσότερες φορές η απώλεια ενός παιδιού, η αποβολή θεωρείται ένα βάρος που επωμίζεται η μητέρα σε μεγαλύτερο βαθμό. Σε αρκετές περιπτώσεις ο μπαμπάς περνά απαρατήρητος. 

Μία μαμά εξυμνεί τους μπαμπάδες που βιώνουν αντίστοιχα τον πόνο με τον δικό τους τρόπο και επισημαίνει, ότι είναι εξίσου σημαντικοί και αξίζει να έχουν την προσοχή όλων στη δύσκολη συγκυρία που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν.

«Αυτό είναι για σένα μπαμπά που πενθείς,

Σε βλέπω

Στο νοσοκομείο, ενώ περιμένεις να δεις το παιδί σου που θα γεννηθεί σιωπηλό, βλέπω ότι οι νοσηλευτές στρέφουν την προσοχή τους στη μητέρα. Ενώ εσύ στέκεις αγέρωχος δίπλα στη γυναίκα που αγαπάς, την ώρα που μέσα σου σπαράζεις.

Σε βλέπω.

Καθώς κρατάς το χέρι του άλλου σου μισού, την ώρα που ετοιμάζεται να γεννήσει το παιδί σου, ούτε ένας άνθρωπος δεν προσέχει τα μάτια σου που κλαίνει, αλλά εγώ το έκανα.

Σε βλέπω.

Καθώς το μωρό σου έρχεται σε αυτόν τον κόσμο σιωπηλό και εύθραυστο. Επιτρέπεις στη μητέρα του να κρατήσει το μικράκι σας πρώτη, αλλά τα χέρια σου τρέμουν από την προσμονή για το πλασματάκι που δημιουργήσατε μαζί.

Σε βλέπω.

Είσαι στο δωμάτιο του νοσοκομείου, αλλά ο τρόπος που το ιατρικό προσωπικό σε προσπερνά σε κάνει να νιώθεις αόρατος. Αναρωτιέσαι αν ξέρουν καν το ονομά σου.

Σε βλέπω. Όταν φεύγεις από το μαιευτήριο και αφήνεις το μωρό πίσω σου, τα γόνατά σου τρέμουν, αλλά ακόμη βρίσκεις τη δύναμη να στηρίξεις την συντετριμμένη γυναίκα σου.

Σε βλέπω.

Λαμβάνεις κάρτες, συλλυπητήρια κλπ, αλλά τα περισσότερα απευθύνονται στη μαμά. Θα ήθελες κι εσύ να υπάρχει κάπου εκέι μέσα το όνομά σου.

Σε βλέπω.

Ενώ η γυναίκα σου θρηνεί μέρα και νύχτα, εσύ της κρατάς το χέρι και ηρεμείς το κατακερματισμένο μυαλό της.

Ναι, σε βλέπω.

Προς όλους τους μπαμπάδες που έχασαν ένα παιδί και έμειναν ξεχασμένοι σε αυτήν την διαδικασία. Θέλω να ξέρετε ότι είστε το ίδιο σημαντικοί όπως οι μαμάδες. Λυπάμαι, που σας προσπερνούν ή σας κάνουν να νιώθετε, ότι η απώλεια ενός παιδιού είναι ένα βάρος μόνο της μητέρας. Είμαστε μαζί σε όλο αυτό και είμαστε ισότιμοι.

Να ξέρετε σας βλέπω!»

Πηγή: Love What Matters

Διαβάστε επίσης:

«Ο κορωνοϊός μου στέρησε το δικαίωμα να θρηνήσω για την αποβολή μου»

«Δεν πειράζει, θα κάνεις άλλο…»: Η χειρότερη φράση που μπορείς να πεις σε μια γυναίκα μετά την αποβολή

«Ακόμα με στοιχειώνει η αποβολή του μωρού μου…»