Για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Κύπρο ημερίδα για την εφηβική λογοτεχνία

Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick, με την υποστήριξη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου και του Βιβλιοπωλείου Rivergate, διοργανώνει Ημερίδα Εφηβικής Λογοτεχνίας για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Πώς να προωθήσεις βιβλία σε ένα κοινό που ακροπατάει με το ένα πόδι στο παιδικό και με το άλλο στο ενήλικο κομμάτι της ζωής».

Οι διοργανωτές έχουν ήδη διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία δέκα (10) Ημερίδες Παιδικής Λογοτεχνίας για εκπαιδευτικούς προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης, καθώς και σειρά Ημερίδων και Δράσεων παιδικής λογοτεχνίας και φιλαναγνωσίας σε σχολεία της Κύπρου.

Η συγκεκριμένη Ημερίδα έρχεται να καλύψει το μεγάλο κενό που υπάρχει σε σχέση με την εφηβική λογοτεχνία και την ανάγκη των εκπαιδευτικών των μεγαλύτερων τάξεων της δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης για κατάρτιση σε θέματα που αποτυπώνονται στην εφηβική λογοτεχνία. 

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 (8:45 – 12:30), στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία. Συντονίστρια της Ημερίδας θα είναι η Δρ. Κατερίνα Καρατάσου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης. Σκοπό έχει να προβληματίσει για τις τάσεις και τα θέματα που αποτυπώνονται στην εφηβική λογοτεχνία, να παρουσιάσει συσχετίσεις μεταξύ του μυθοπλαστικού κόσμου της λογοτεχνίας και του κόσμου των εφήβων, αλλά και να προτείνει τρόπους δημιουργικής αξιοποίησης των λογοτεχνικών βιβλίων στη σχολική τάξη.

Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν οι γνωστοί συγγραφείς:

  • Άννα Κουππάνου
  • Φυτούλα Βακανά
  • Αιμίλιος Σολωμού
  • Έλενα Περικλέους
  • Δέσποινα Ηρακλέους
  • Κυριάκος Μαργαρίτης
  • Μαρία Πιερή Στασίνου

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Ημερίδα θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής στον σύνδεσμο εγγραφών, μέχρι την 6η Οκτωβρίου 2020. Λόγω της πανδημίας, ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι μειωμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. 

Κατά τη διεξαγωγή της Ημερίδας θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα πρωτόκολλα προστασίας από τον COVID-19.

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου

από τις 08:45 έως τις 12:30

Πανεπιστήμιο Frederick

Γιάννη Φρειδερίκου 7, Παλλουριώτισσα, 1036, Λευκωσία.