Για Πάντα Κοντά σου: Επιτέλους μια υπέροχη ταινία για την ανυπέρβλητη αγάπη του πατέρα!

Για Πάντα Κοντά σου: Επιτέλους μια υπέροχη ταινία για την ανυπέρβλητη αγάπη του πατέρα!

Όταν ο Τζον, ένας 34χρονος χήρος, διαγιγνώσκεται με μονάχα λίγους μήνες ζωής, προσπαθεί να βρει μια καινούργια, τέλεια οικογένεια για τον μόλις τριών χρονών γιο του, αποφασισμένος να τον προστατεύσει από την φριχτή πραγματικότητα, όταν εκείνος θα έχει πια φύγει. Παρά την αρχική του σιγουριά, ο Τζον σταδιακά αρχίζει να γεμίζει αμφιβολίες σχετικά με το τι ψάχνει σε μια τέλεια οικογένεια. Πώς μπορεί να κρίνει ποια είναι η ιδανική οικογένεια από μια σύντομη συνάντηση; Ξέρει αρκετά καλά το παιδί του, ώστε να κάνει μια τέτοια επιλογή γι’ αυτόν; Καθώς ο Τζον αγωνίζεται να βρει μια σωστή απάντηση, φτάνει στο σημείο να εξετάσει επιλογές που δεν θα σκεφτόταν ποτέ.

Η νέα ταινία του Ουμπέρτο Παζολίνι, βρετανικής και ιταλικής παραγωγής, αποτελεί μεν ένα βαρύ σπαραχτικό δράμα, χωρίς, όμως, να πέφτει σε ακρότητες. Κάνει την καρδιά σου να χτυπά δυνατά, μα παραμένει λιτό νατουραλιστικό.

Βασισμένη σε αληθινή γεγονότα η ταινία αποτίει φόρο τιμής στην δύναμη της πατρικής αγάπης

Το σενάριο βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και αφορά έναν 34χρονο πατέρα στη Βόρεια Ιρλανδία. Ο λόγος για έναν φτωχό καθαριστή τζαμιών που τον έχει εγκαταλείψει η γυναίκα του και μεγαλώνει μόνος του το μικρό του γιο. Όταν μαθαίνει ότι έχει λίγους μήνες ζωής εξαιτίας μιας ανίατης ασθένειας, θα προσπαθήσει να βρει μία νέα οικογένεια για να προστατεύσει τον γιο του από το δυσάρεστο γεγονός του θανάτου του και να του εξασφαλίσει μία καλή ζωή και κυρίως πολύ καλύτερη από τη δική του.

Ο ήρωας, ένας βασανισμένος αλλά και ψυχωμένος άντρας, με δύσκολη παιδική ηλικία, θα συναντήσει οικογένειες που θέλουν να υιοθετήσουν το παιδί. Ταυτόχρονα θα δώσει όλη του την αγάπη στον τρίχρονο γιο του, θέλοντας να κερδίσει τον χρόνο που θα του κλέψει ο πρόωρος θάνατος.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Ο Ουμπέρτο Παζολίνι, έχοντας ένα σπαραχτικό στόρι, κρατά μακριά τις εύκολες συγκινήσεις, περιορίζει στο μέγιστο βαθμό τα μελοδραματικά στοιχεία και με αφοπλιστική απλότητα αναδεικνύει, μέσα από την αναζήτηση οικογένειας για το παιδί και τη δύσκολη καθημερινότητα του βιοπαλαιστή πατέρα, τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα. Δείχνει την εκμετάλλευση των αδυνάτων και τη σκληρότητα της νέας τάξης των ευκατάστατων, αλλά και σε μεγάλο βαθμό τον ψυχισμό μιας κοινωνίας που έχει χάσει την αίσθηση της προσφοράς, της ευθύνης, το ένστικτο του γονιού.

Ταυτόχρονα διαχειρίζεται με άψογο τρόπο τη συνταραχτική κατάσταση ενός νέου ανθρώπου, που ξέρει ότι πεθαίνει. Δεν έχει να πιαστεί από πουθενά και ταυτόχρονα προσπαθεί να εξασφαλίσει το μέλλον του γιου του, χωρίς να καταλάβει αυτός την τραγικότητα της περίστασης. Και αυτή η σχέση πατέρα γιου είναι από τις δυσκολότερες και για τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς. Και βεβαίως για τους θεατές που πλέον έχουν μπει και αυτοί στο μαρτύριο του ετοιμοθάνατου πατέρα και την επερχόμενη ορφάνια του παιδιού.

Ο Παζολίνι, όμως, τα καταφέρνει περίφημα, και σε αυτό τον βοηθά το καλογραμμένο και μινιμαλιστικό σενάριό του. Αλλά και ο εξαίρετος Τζέιμς Νόρτον, στον ρόλο του πατέρα, όπως και ο μικρός Ντάνιελ Λαμόντ, που υποδύεται υπέροχα τον χαριτωμένο μπόμπιρα, με τη μελαγχολική διερευνητική ματιά.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Η Ελισάβετ ετοιμάζει πάρτι γενεθλίων για τα πρώτα γενέθλια της μικρούλας Lilibet!

«Ευτυχισμένος όσο ποτέ» ο πατέρας που σώθηκε χάρη στην πρωτοποριακή μεταμόσχευση καρδιάς… χοίρου!

Και άλλα καλά νέα για την υγεία των γυναικών που έχουν θηλάσει τουλάχιστον ένα μωρό!