«Γεια σας, είμαι η Σοφία… Έχασα το χέρι μου, τη μαμά μου και τη γατούλα μου»

«Γεια σας, είμαι η Σοφία... Έχασα το χέρι μου, τη μαμά μου και τη γατούλα μου»

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από την Τετάρτη η φωτογραφία μίας μικρής Ουκρανής, η οποία στον πόλεμο που μαίνεται από τις 24 Φεβρουαρίου έχει χάσει το χέρι της και όχι μόνο.

Μέσα από μία συγκλονιστική ανάρτηση στο Instagram από την αδελφή της, η μικρή Σοφία μας στέλνει ένα πολύ δυνατό μήνυμα για όσα εκτυλίσσονται ακόμη στη χώρα της.

«Είμαι η Σοφία, μία μικρή Ουκρανή. Έχασα το χέρι μου, τη μητέρα μου και τη γατούλα μου στην Bucha. Είμαι ένα από τα 910 παιδιά που υποφέρουν από τη γειτονική μας χώρα.  Ήμουν στο νοσοκομείο τους τελευταίους τρεις μήνες.

Είμαι πλέον ασφαλής στη Ρώμη, αλλά ακόμη τρέμω σε κάθε ήχο και φοβάμαι τα αεροπλάνα. Όταν αγχώνομαι, δεν πονά μόνο το χέρι μου που λείπει, αλλά όλο μου το σώμα.

Πριν από την ρωσική εισβολή, έκανα ιππασία, αλλά δεν είμαι σίγουρη, αν θα μπορέσω ξανά στο μέλλον με ένα μόνο χέρι. Ονειρεύομαι ένα προσθετικό μέλος που, όταν θα το φοράω, ο πόνος μπορεί να φεύγει και θα μπορώ να ντύνομαι μόνη μου. Σχεδόν κανείς δεν μιλά για τα παιδιά της Ουκρανίας που έχουν επηρεαστεί από τον πόλεμο και αναγκαζόμαστε να ψάχνουμε βοήθεια μόνη μας.

Έχουμε βρει μία κλινική στην Αμερική που μπορεί να με βοηθήσει με το προσθετικό μέλος. Αλλά δεν υπάρχουν χρήματα. Χρειαζόμαστε δωρεές επειδή το κόστος είναι τεράστιο. Μπορείτε να βοηθήσετε;»

Διαβάστε επίσης:

Τι είναι η φωτοαλλεργία και πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε μικροί και μεγάλοι

«Ο πρώην μου είχε πει, ότι με αυτό το χέρι κανείς δεν θα με θέλει – Πλέον το τραύμα του μου δίνει χαρά»

Τρόμος στο Μπουένος Άιρες: Νεκροί και εγκλωβισμένα παιδιά σε φλεγόμενο κτήριο 14 ορόφων