Φρίκη στη Λεμεσό: Mητέρα και ο φίλος της κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών της

Φρίκη: Mητέρα και ο φίλος της κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών της

Για σεξουαλική κακοποίηση των τριών παιδιών της κατηγορείται μία μητέρα, μαζί με τον φίλο της, στη Λεμεσό μία υπόθεση, η οποία έχει προκαλέσει φρίκη και αποτροπιασμό.

Yπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο φίλος της μητέρας, της ζητούσε να καταγράψει τις άσεμνες πράξεις σε βάρος των τριών ανήλικων κοριτσιών, σε βίντεο και φωτογραφίες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ποινική διαδικασία βρίσκεται για την υπόθεση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, η Βοηθός Διευθύντρια του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος, Κυριακή Λαμπριανίδου εξήγησε πως δεν μπορεί να αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα καθώς στη παρούσα φάση, όπως ανέφερε, δεν έχει ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία.

Τόνισε δε πως όταν δίνονται στη δημοσιότητα, λεπτομέρειες τέτοιων υποθέσεων, «τραυματίζουμε και επανατραυματίζουμε τα θύματα»…

«Δεν το κάνουμε επειδή θέλουμε να δουλεύουμε υπό μυστικισμό. Αντιθέτως, εμείς θέλουμε να γνωρίζει ο κόσμος, ότι υπάρχουν καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, υπάρχουν οι συγκεκριμένοι αριθμοί και τα ποσοστά τα οποία μπορούμε να μοιραζόμαστε μαζί μας, όμως όπως σας έχει πει ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας αυτές είναι υποθέσεις ιδιαίτερες, με ευάλωτα θύματα και δεν μπορούμε να κάνουμε δηλώσεις επί της ουσίας και των γεγονότων αυτών», ανέφερε η κ.Λαμπριανίδου.

«Δεν θέλω να καταθέσω, γιατί θα γίνω ρεζίλι»

Η κ. Λαμπριανίδου ανέφερε παράλληλα πως πολλές φορές τα θύματα, έαν δουν τις υποθέσεις τους να παίρνουν μεγάλες διαστάσεις στα μέσα ενημέρωσης ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνουν πίσω και δεν δίνουν ή αποσύρουν τις καταθέσεις…

«Εμείς με τα παιδιά, πολλές φορές, χρειαζόμαστε ώρες για να τα πείσουμε να έρθουν κοντά μας, να καταθέσουν και να είναι δυνατά για να πάνε δικαστήριο. Αν αυτά τα παιδιά, αποφασίσουν σε οποιοδήποτε στάδιο, ή να σταματήσουν να συνεργάζονται ή να αποσύρουν, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε…Αυτό μας έχει συμβεί και πρόσφατα. Αφού είμασταν στη διαδικασία στο ανακριτικό έργο, είχαν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες.  Ένα από τα θύματα με το οποίο προσπαθούσαμε εμείς να βοηθήσουμε να δώσει οπτικογραφημένη κατάθεση, μας απάντησε το παιδί, «Δεν θέλω, γιατί θα γίνω ρεζίλι γιατί θα το μάθουν οι φίλοι μου». Και δεν συνεργάστηκε», σημείωσε.

Πηγή: Alpha News

Διαβάστε επίσης:

«Μίλα σε όποιον εμπιστεύεσαι»: Ένα animation για να προλάβουμε τη σεξουαλική κακοποίηση

Η καθ. Εγκληματολογικής Ψυχολογίας Όλγα Θεμελή μιλά στο Infokids για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση

«Σπάσε τη σιωπή»: Το τραγούδι του Λούκα Γιώρκα για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση (video)