Φορέστε τα 3D γυαλιά σας και ελάτε στο πρώτο μουσικό ταξίδι εικονικής πραγματικότητας

Το πρώτο μουσικό φεστιβάλ εικονικής πραγματικότητας στην Κύπρο – το aVR Banana Festival, διοργανώνει τον Μάρτιο η Alternative Brains Rule.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το aVR Banana Festival θα φιλοξενηθεί σε μία νέα VR εφαρμογή με την ονομασία «somnus», η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να επαναπροσδιορίσει την έννοια του καλλιτεχνικού δρώμενου, αψηφώντας τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις του φυσικού κόσμου.

Φιλοξενώντας εννέα καταξιωμένα διεθνή και εγχώρια μουσικά σχήματα, σε μια περίοδο δύο εβδομάδων, το aVR Banana Festival θα διεξαχθεί σε δύο ψηφιακά όνειρό-τοπία, ειδικά σχεδιασμένα από εικαστικούς καλλιτέχνες ώστε να αποτυπώνουν το μουσικό θέμα της κάθε εβδομάδας.

Όσο για το μουσικό σκέλος, χάρη στο καινοτόμο όραμα της φετινής διοργάνωσης, το aVR Banana Festival έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, με ορισμένα μεγάλα ονόματα του χώρου να έχουν ήδη οριστικοποιήσει τη συμμετοχή τους.

Οι συμμετέχοντες στη δωρεάν εκδήλωση θα λάβουν ταχυδρομικώς ένα ζευγάρι ειδικά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ώστε να εισέλθουν στην εφαρμογή «somnus» μέσω κινητού τηλεφώνου.

Οι ημερομηνίες του φεστιβάλ είναι τα εξής: Δευτέρα & Τετάρτη, 22, 24, 29, 31 Mαρτίου 2021

Σύμφωνα με ανακοίνωση, όσοι θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να δηλώσουν το όνομά τους στη λίστα αναμονής για τη δωρεάν εκδήλωση, στο https://bit.ly/aVRsignup και οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να ακολουθήσουν το ‘TheAfroBananaRepublic’ στο Facebook και το @afrobananarpb στο Instagram για όλες τις τελευταίες πληροφορίες και νέα σχετικά με το φεστιβάλ