«Ευγνωμονώ την 51χρονη μητέρα μου που θα φέρει στον κόσμο το μωρό μου!»

Η -σύντομα νέα μαμά- Breanna Lockwood είναι μία νέα γυναίκα που δεν δίστασε να αναφερθεί δημόσια στον αγώνα της να φέρει στον κόσμο τον καρπό του έρωτά της με τον σύζυγό της Aaron. Έπειτα από πολλές προσπάθειες και επίπονες διαδικασίες εξωσωματικής γονιμοποίησης με ατυχές αποτέλεσμα, τη λύση προσφέρθηκε να δώσει η μητέρα της κοπέλας, η οποία ανέλαβε να φέρει στον κόσμο μέσω παρένθετης κύησης, το εγγόνι της!

Για να την ευχαριστήσει η κόρης της έγραψε το παρακάτω, το οποίο είμαστε σίγουροι ότι ενδιαφέρει μεγάλο ποσοστό υπογόνιμων ζευγαριών:

«Λένε, ότι χρειάζεται ‘ένα χωριό για να μεγαλώσει ένα παιδί’ αλλά σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να χρειάζεται και ‘ένα χωριό’ και για να γεννηθεί…

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω, επιτέλους… ότι το μωρό μας έρχεται!

Δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη και με λίγη επιστήμη…

Το μωρό μας θα έρθει στον κόσμο μέσω παρένθετης κύησης και η γυναίκα που θα την αναλάβει είναι η σημαντικότερη της ζωής μου: Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ.

Η μαμά μου είναι αυτή που θα μεταφέρει και θα φέρει στον κόσμο το μωρό μας!

Η μεγαλύτερη υποστηρίκτρια της ζωής μου, μας δίνει και τη μεγαλύτερη ευλογία. Η όμορφη μαμά μου, εγκυμονεί το πρώτο της εγγόνι, και το βιολογικό παιδί του Aaron και το δικό μου.

O Aaron και εγώ δώσαμε το αναπαραγωγικό μας DNA, το οποίο γονιμοποιήθηκε, ελέγχθηκε και πάγωσε μέσω IVF, ενώ η μαμά μου μπήκε στη διαδικασία να κάνει κάθε απαραίτητο προληπτικό έλεγχο, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα ήταν σε θέση να μας κάνει αυτό το δώρο. Αψηφώντας κάθε ρίσκο, στα 51 της έχει μπει σε μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία, λαμβάνοντας πολλά φάρμακα, όπως κάνει κάθε παρένθετη μητέρα ανά τον κόσμο, προκειμένου να φέρει στον κόσμο το εγγόνι της μέσω αυτής της πρωτοποριακής μεθόδου.

Οι δοκιμασίες και ‘αναταράξεις΄που έχουμε περάσει ήταν σίγουρα μέρος της πιο δύσκολης δοκιμασίας που βιώσαμε ποτέ μέχρι στιγμής. Πολύ περιληπτικά, αυτή περιλάμβανε:

1311 ημέρες

476 ενέσεις

64 αιμοληψίες

7 χειρουργικές διαδικασίες

3 γύρους λήψης ωαρίων

19 κατεψυγμένα έμβρυα

8 συνολικά προσπάθειες μεταφοράς κατεψυγμένων εμβρύων μέσω εξωσωματικής

4 αποτυχημένες μεταφορές εμβρύων

1 μονήρη αποβολή

1 αποβολή διδύμων

1 έκτοπη εγκυμοσύνη

Αμέτρητα δάκρυα

Το να μοιράζομαι την περιπέτεια αυτή με τη μαμά μου ήταν η πιο μοναδική και απίστευτη εμπειρία. Η παρένθετη κύηση είναι πραγματικά το πιο ανιδιοτελές δώρο. Η μητέρα μου είναι το πιο αγνό παράδειγμα του ‘θα έκανα τα πάντα για τα παιδιά μου’ και αν καταφέρω να γίνω η μισή μητέρα από αυτήν, θα ξέρω ότι θα έχω κάνει κάτι σωστά…

Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Dr. Kaplan, από το Κέντρο Γονιμότητας του Ιλινόις, για την συμπαράσταση και την φροντίδα του.

Ανυπομονούμε τρομερά να συναντήσομε το μωρό μας…

Ραντεβού τον Νοέμβριο!»