Έτσι θα επιστρέψουν οι μαθητές στο σχολείο – Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας

Με rapid test θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, καλώντας τους γονείς των μαθητών όλων των βαθμίδων, ώστε μεριμνήσουν ώστε τα παιδιά να υποβληθούν τεστ  προκειμένου να παρουσιαστούν στο σχολείο με αρνητικό αποτέλεσμα.

Μπορεί να υποβληθούν σε τεστ, που διευκρινίζεται ότι γίνεται με λήψη ρινικού επιχρίσματος, είτε δωρεάν στα σημεία δειγματοληψίας που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες είτε σε εγκεκριμένο ιδιωτικό κλινικό εργαστήριο, με δικά τους έξοδα.

Επιπρόσθετα, προτρέπονται οι γονείς/κηδεμόνες παιδιών Δημοτικής Εκπαίδευσης των τάξεων Δ’ μέχρι Στ’ όπως προχωρήσουν σε διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (ρινική δειγματοληψία) στα παιδιά τους πριν την επαναλειτουργία των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί καθώς και άλλο προσωπικό των σχολείων οφείλουν να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο έλεγχο rapid test αντιγόνου. Διευκρινίζεται ότι κατά την επιστροφή τους στα σχολεία οφείλουν να προσκομίσουν πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος.

Τέλος, σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ελέγχου με κινητές μονάδες δειγματοληψίας θα συνεχισθεί και στα Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές για την εξέταση των μαθητών/ριών και του προσωπικού, σε εβδομαδιαία βάση.

Με την επαναλειτουργία των σχολείων, μετά τις διακοπές του Πάσχα, θα διενεργηθούν, επίσης, έλεγχοι με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (ρινική δειγματοληψία) στα παιδιά που φοιτούν στις Δ΄-Στ΄ τάξεις Δημοτικών σχολείων με βάση πρόγραμμα, το οποίο θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα στα σχολεία.

Η διενέργεια του τεστ δεν θα είναι υποχρεωτική, αλλά παροτρύνονται οι γονείς/κηδεμόνες όπως δίνουν τη συγκατάθεσή τους.