Εσύ δίνεις τη σημασία που πρέπει στο μαξιλάρι σου; Δες τι πρέπει να προσέξεις

Εσύ δίνεις τη σημασία που πρέπει στο μαξιλάρι σου; Δες τι πρέπει να προσέξεις

Πολλοί είναι αυτοί που δεν του δίνουν τη σημασία που του αξίζει και επιλέγουν το πρώτο που θα «πέσει» στο χέρι τους, χωρίς να γνωρίζουν πως έτσι διαπράττουν ένα πολύ μεγάλο λάθος και θέτουν την υγεία του σε κίνδυνο!

Ο λόγος για το μαξιλάρι, ένα απαραίτητο αξεσουάρ ύπνου, το οποίο ωστόσο είναι υπεύθυνο για πολλά από τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα μαξιλάρι μπορεί να ευθύνεται για πονοκεφάλους, για το ροχαλητό, το συνάχι, τον πόνο στο σβέρκο, αλλά και το διαρκές αίσθημα κόπωσης.

Δυστυχώς δε δίνουμε τη δέουσα σημασία στην επιλογή του μαξιλαριού και αγνοούμε πως αυτό πρέπει να σχετίζεται με τη στάση ύπνου μας, καθώς πρέπει να βοηθάει στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης με τον αυχένα.

Έτσι αν κοιμάστε:

Μπρούμυτα

Αν κοιμάστε μπρούμυτα, το ιδανικό μαξιλάρι είναι κάποιο μαλακό, ώστε να μπορεί να «βουλιάξει» αρκετά το κεφάλι και να είναι σε ευθεία γραμμή με τον αυχένα. Εξαιρετικά μαλακά μαξιλάρια είναι τα πουπουλένια και ειδικά αυτά με τη μεγαλύτερη αναλογία πούπουλου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infowoman.gr