Έρχεται φάρμακο κατά της Covid-19 για μικρά παιδιά: Η έγκριση του FDA δίνει ανάσα στους γονείς που αγωνιούν

Έρχεται φάρμακο κατά της Covid-19 για μικρά παιδιά: Η έγκριση του FDA δίνει ανάσα στους γονείς που αγωνιούν

Το πρώτο φαρμακευτικό σκεύασμα θεραπείας κατά της Covid-19 εγκρίθηκε από τoν FDA, κάνοντας πολλούς γονείς να ξεφυσούν με ανακούφιση. Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας που έχει στερήσει εκατομμύρια ζωές σε όλον τον κόσμο, η κατάσταση έχει σίγουρα βελτιωθεί, όμως το τέλος δεν έχει ακόμα έρθει.

Η παραλλαγή Omicron, μπορεί να μην δείχνει τόσο φονική όσο οι προηγούμενες, είναι όμως ιδιαίτερα μεταδοτικά, ειδικά στα παιδιά. Έτσι, βλέπουμε πολλά εμβολιασμένα παιδιά να νοσούν με αυτήν. Αυτό σημαίνει, ότι ένα θεραπευτικό σκεύασμα για παιδιά συνεχίζει να είναι απαραίτητο, για να αποφευχθεί η βαριά νόσηση.

Σύμφωνα με το Medical Xpress, o FDA μόλις ενέκρινε θεραπεία για μικρά παιδιά. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων στην ιστοσελίδα του.

Η πρώτη θεραπεία της Covid-19 για χρήση σε παιδιά

Αυτή θα είναι η πρώτη θεραπεία της Covid-19 για χρήση σε παιδιά. Πρόκειται για το αντιικό Remdesivir, το οποίο μέχρι πρότινος δινόταν μόνο έπειτα από ειδική άδεια σε παιδιά.

Το φάρμακο είχε ήδη πάρει πλήρη έγκριση για παιδιά άνω των 12 ετών. Τώρα πλέον είναι διαθέσιμο και για μικρότερα παιδιά -οι γιατροί, λοιπόν, που αναλαμβάνουν την θεραπεία τους από Covid-19 έχουν δικαίωμα να το συνταγογραφούν.

Η σημασία της έγκρισης αυτής είναι τεράστια, δεδομένου ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων παιδιών κάτω των 12 ετών παραμένει χαμηλό, ενώ τα παιδιά κάτω των 5 ετών είναι εντελώς ανεμβολίαστα.

Οι ειδικοί σε θέματα υγείας αναφέρουν, ότι η νέα αυτή θεραπεία μπορεί βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων του ιού και να συμβάλλει, ώστε τα παιδιά να αναρρώσουν πολύ πιο γρήγορα. Παράλληλα θα μειώσει και τα ποσοστά νοσηλείας. Ωστόσο, οι ίδιοι ενθαρρύνουν τους γονείς να μην σταματήσουν να εμβολιάζουν τα παιδιά, καθώς αποτελεί την καλύτερη και ασφαλέστερη λύση για πρόληψη από σοβαρές ασθένειες.

Πηγή: moms.com

Διαβάστε ακόμα:

Γονείς προσοχή! Αποσύρονται παιδικά ρούχα και παιχνίδια από την αγορά (εικόνες)

Φρίκη σε σχολείο της Λευκωσίας: Σκότωσαν και κρέμασαν μαμά γάτα με τα μικρά της

Ανθεστήρια: Η γιορτή της Άνοιξης ξεκίνησε στην Πάφο!