Ανθεστήρια: Η γιορτή της Άνοιξης ξεκίνησε στην Πάφο!

Ανθεστήρια: Η γιορτή της Άνοιξης ξεκίνησε στην Πάφο!

Την έναρξη πλούσιων καλλιτεχνικών καλοκαιρινών εκδηλώσεων στην Πάφο σηματοδότησε η γιορτή της άνοιξης και των λουλουδιών που διοργάνωσαν το απόγευμα της Κυριακής ο Δήμος Πάφου, σε συνεργασία με τον Πνευματικό Φυσιολατρικό Όμιλο Πάφου, στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, στην Πάφο.

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως για την Πάφο, την πόλη με ιστορία 2.300 χρόνων, τα Ανθεστήρια σημαίνουν πολλά. «Με τις ρίζες τους να τρέφονται από τις αρχαίες παραδόσεις του Ελληνισμού, ο θεσμός αποτελεί για την πόλη μας πολύτιμη κληρονομιά» ανέφερε, σημειώνοντας πως δεν είναι τυχαίο, που καμία άλλη γιορτή δεν έχει συνδεθεί τόσο στενά με το όνομα της Πάφου.

«Βασική προτεραιότητα η προστασία και η αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς»

Στη σημερινή εποχή που ο παρεξηγημένος εκμοντερνισμός αλλοιώνει την παράδοση και διαβρώνει τις αρχές και τις αξίες, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, η προστασία και η αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς πρέπει να θεωρείται βασική προτεραιότητα της κοινωνίας μας, πρόσθεσε.

Ο Δήμαρχος Πάφου, αναφερόμενος στον σκοπό της εκδήλωσης, τόνισε πως αυτός έχει να κάνει με την συνέχιση του θεσμού, την ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής των πολιτών, την προβολή των παραδόσεων του τόπου, την προσφορά ποιοτικής ψυχαγωγίας ώστε να καταστεί μια ζωντανή γιορτή για μικρούς και μεγάλους.

Επιπρόσθετα ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε και στην γόνιμη συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Πνευματικό Όμιλο Πάφου, που έχει συνδέσει, όπως είπε, το όνομα του με τα Ανθεστήρια, όσο κανένας άλλος φορέας της πόλης, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Πνευματικού Φυσιολατρικού Ομίλου Πάφου για την μακρόχρονη προσφορά του.

Η εκδήλωση της γιορτής της άνοιξης ξεκίνησε με πομπή από το Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και των Συνόλων Κρουστών και Σαξοφώνων του Μουσικού Σχολείου Πάφου, και κατέληξε  στην Πλατεία Δημαρχείου.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνική αναβίωση του αρχαιοελληνικού Μύθου του «Νάρκισσου και της Ηχούς» , σε σκηνοθεσία Πάολας Χατζηλαμπρή, με τη συμμετοχή των επαγγελματιών ηθοποιών Πάολας Χατζηλαμπρή, Στέφανης Μαυροκορδάτου, Κίκη Κακουλλή και Έλενας Χειλέτη.

Στην εκδήλωση των ανθεστηρίων συμμετείχαν επίσης οι Σχολές Χορού Κλέας Πιτσιλλίδου,«Movement» Ευδοκίας Μίτσιγγα, «Studio 6» Ελεάνας Κωσταντίνου και το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών του Θωμά Νικοδήμου. Τις χορογραφίες της εκδήλωσης ανέλαβε, ο διεθνούς φήμης ηθοποιός, χορευτής και χορογράφος Κίκης Κακουλλής, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια έχει η Πάολα Χατζηλαμπρή.

Διαβάστε ακόμα:

Έπειτα από 100 ημέρες στη ΜΕΝΝ η Πριγιάνκα Τσόπρα υποδέχθηκε στο σπίτι τη νεογέννητη κόρη της (φωτο)

«Για μία ανάσα»: Αυτό το τραγούδι χάρισε την πρωτιά στο Θ’ Δημ. Σχ. Πάφου και περνά ένα όμορφο μήνυμα

Λεμεσός: 19χρονος νεκρός και 16χρονη τραυματίας έπειτα από σοβαρό τροχαίο