Επίσημη πρώτη για τα ΤΑΕΠ των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ σήμερα

Στο Γενικό Σχέδιο Υγείας εντάσσονται από σήμερα (01/09) οι υπηρεσίες Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, οι οποίες θα παρέχονται σε όλους τους δικαιούχους του ΓεΣΥ, από τα ΤΑΕΠ των δημοσίων νοσηλευτηρίων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), η ένταξη των υπηρεσιών των ΤΑΕΠ αποτελεί καθοριστικό βήμα προς την ολοκλήρωση της πλήρους εφαρμογής του ΓεΣΥ.

Με την ένταξη των ΤΑΕΠ των δημοσίων νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ, εξακολουθεί να ισχύει η συμπληρωμή ποσού δέκα (10) ευρώ για κάθε επίσκεψη ενώ απευθύνεται έκκληση προς τους δικαιούχους να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των ΤΑΕΠ μόνο για επείγοντα περιστατικά και ατυχήματα και μη επείγοντα περιστατικά που δεν εμπίπτουν στις παρεχόμενες υπηρεσίες φροντίδας υγείας από τα ΤΑΕΠ δεν θα καλύπτονται.

Επίσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων που επισκέπτονται τα ΤΑΕΠ θα εφαρμόζεται, κατά την προσέλευσή τους, σύστημα διαλογής των περιστατικών ώστε να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα τα επείγοντα περιστατικά και τα ατυχήματα.

Σύμφωνα με τον ΟΑΥ σε κατοπινό στάδιο, εντός του 2020, θα ακολουθήσει ενημέρωση για την  ένταξη των υπηρεσιών ΤΑΕΠ και από ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Ήδη ο Οργανισμός βρίσκετα