Επίλογος στην υπόθεση του 6χρονου Ειτάν που είχε απηχθεί στην Ιταλία και βρέθηκε στη Λεμεσό – Πού θα πάει το παιδί

Επίλογος στην υπόθεση του 6χρονου Ειτάν που είχε απηχθεί στην Ιταλία και βρέθηκε στη Λεμεσό - Πού θα πάει το παιδί

Μια απίστευτη υπόθεση εκτυλίχθηκε τον περασμένο Μάιο, όταν τελεφερίκ στην βόρεια Ιταλία υπέστη βλάβη και κατέπεσε σε πλαγιά. Από το φοβερό δυστύχημα επέζησε μόνο ένα 6χρονο αγόρι, ο Ειτάν Μπιράν. Η οικογένειά του βρήκε τραγικό θάνατο.

Σαν η συμφορά αυτή να μην έφτανε, το παιδί απήχθη λίγο μετά από τον παππού του και μεταφέρθηκε στο Ισραλήλ.

Το παιδί επιτρέφει στην Ιταλία

Δεν θα μείνει, όμως, εκεί. Σύμφωνα με το Reuters, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ απέρριψε το αίτημα του παππού να ασκήσει έφεση σε προηγούμενες αποφάσεις. Αυτές έλεγαν ότι το αγόρι πρέπει να σταλεί πίσω, στη θεία του, στην Ιταλία.

Το δικαστήριο, λοιπόν, διέταξε πως ο 6χρονος πρέπει να επιστρέψει στην Ιταλία, το αργότερο μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.

Το παιδί ζούσε με τη θεία του από τότε που οι γονείς του, ο μικρότερος αδερφός του και άλλα 11 άτομα πέθαναν.

Τον Σεπτέμβριο, ο παππούς του κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ιταλία για να δει τον εγγονό του, τον απήγαγε. Χωρίς τη συγκατάθεση της θείας, τον οδήγησε στην Ελβετία και ναύλωσε ένα ιδιωτικό τζετ για το Ισραήλ. Αυτό πυροδότησε μια διασυνοριακή μάχη επιμέλειας.

Η θεία ζήτησε από το ισραηλινό οικογενειακό δικαστήριο να επιστρέψει το παιδί στην Ιταλία. Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι οι ενέργειες του παππού ισοδυναμούσαν με απαγωγή σύμφωνα με τη Σύμβαση της Χάγης για την επιστροφή των απαχθέντων παιδιών.

«Το αίτημα για έφεση απορρίπτεται», αναφέρει στη γραπτή του απόφασή το Ανώτατο Δικαστήριο. Ο ανήλικος θα επιστραφεί στην Ιταλία το αργότερο έως τις 12.12.2021.

Ο αγώνας για την διεκδίκηση του Ειτάν συνεχίζεται

Οι δικηγόροι της θείας καλωσόρισαν την απόφαση, αναφέροντας ότι μπαίνει ένα τέλος σε ένα λυπηρό και περιττό κεφάλαιο που ήταν επιβλαβές για τον Eitan.

Από την άλλη, η πλευρά του παππού ανέφερε ότι θα συνεχίσει τον νόμιμο αγώνα για επιστροφή του Eitan στο Ισραήλ.

Ισχυρίζονται ότι «με την απόφαση το αγόρι θα μεταφερθεί σε μια ξένη χώρα, μακριά από τις ρίζες του και την αγαπημένη του οικογένεια και από το μέρος όπου είναι θαμμένοι οι γονείς και ο μικρός του αδερφός».

Υπενθυμίζεται ότι ως πρόσωπο που συνέδραμε στην απαγωγή 6χρονου, από τον παππού του, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην Ιταλία, φέρεται ο 50χρονος που συνελήφθη στη Λεμεσό, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου «στις 12 Νοεμβρίου το ΤΑΕ Λεμεσού παρέλαβε ευρωπαϊκό ένταλμα από τις Ιταλικές Αρχές για τη σύλληψη 50χρονου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση απαγωγής ανήλικου που διαπράχθηκε στην Ιταλία, τον Σεπτέμβριο του 2021».

«Μετά από εξετάσεις που έγιναν και σχετική παρακολούθηση, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, εντόπισαν χθες τον 50χρονο σε ξενοδοχείο της Λεμεσού, όπου συνελήφθη δυνάμει του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και τέθηκε υπό κράτηση», συμπλήρωσε.

«Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, ο 50χρονος μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο, φέρεται να συνωμότησαν και να μετέφεραν τον ανήλικο, χωρίς τη συγκατάθεση του κηδεμόνα, σε 3η χώρα», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από το sigmalive.com.

Διαβάστε ακόμα:

Κορωνοϊός: Πότε θα εμβολιαστούν τα παιδιά 5-11 ετών στην Κύπρο;

Προσοχή: Αυτή είναι η ηλικιακή ομάδα με τα περισσότερα κρούσματα Covid-19 στην Κύπρο!

«Φοβήθηκα όταν με πούλησαν στον γέρο»: Συγκλονίζει η 9χρονη που γλίτωσε τον εφιάλτη (video)