Εντοπίστηκε ο σκύλος που επιτέθηκε στον 8χρονο – Έκκληση της Αστυνομίας για τον δεύτερο σκύλο

Σε σταθερή κατάσταση ο 8χρονος που δέχθηκε επίθεση από σκύλο - Τι γίνεται με τον σκύλο

Συνχίζονται οι έρευνες για τον τραυματισμό του 8χρονου, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από σκύλο σήμερα στη Λεμεσό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, διενεργούνται έρευνες στις περιοχές Αγίου Ιωάννη και Ομονοίας στη Λεμεσό με σκοπό τον ετνοπισμό του δεύτερου σκύλου που εμπλέκεται στην επίθεση.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, ο σκύλος είναι επιθετικός και καλούνται οι πολίτες, σε περίπτωση που τον εντοπίσουν να ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία. Υπάρχει κίνδυνος ο σκύλος να τραυματίσει και άλλα άτομα.

Σύμφωνα με περιγραφή πρόκειται πιθανόν για Ροτβάιλερ, χρώματος καφέ με μαύρο. Πιθανότατα να έχει αίματα στο κεφάλι και στο σώμα του.

Το παιδί στο οποίο επιτέθηκε είναι αγοράκι 8 ετών, από τη Ρουμανία. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Λεμεσού, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου βρίσκεται διασωληνωμένος.

Ο σκύλος που επιτέθηκε στο 8χρονο αγοράκι φαίνεται να ήταν αδέσποτος. Τα παιδιά έπαιζαν στην περιοχή, όπως συνηθίζουν να κάνουν, λένε μαρτυρίες.

Η σωτήρια παρέμβαση πολίτη

Ο ένας από τους δύο σκύλους που επιτέθηκαν στο παιδί έχει μεταφερθεί στο καταφύγιο του Δήμου Λεμεσού και ψάχνουν τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος αν δεν εντοπιστεί σε 15 μέρες, τότε ο σκύλος θα δοθεί σε άλλον ενδιαφερόμενο.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, τις φωνές του παιδιού άκουσε ένας πολίτης, ο οποίος έτρεξε να βοηθήσει τον 8χρονο. Μάλιστα, προσπάθησε να του παρέχει και τις πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο εντοπίστηκε μόνο ένας σκύλος, ωστόσο πιστεύεται πως ο σκύλος που επιτέθηκε στο παιδί είναι εκείνος που αναζητά ακόμα η Αστυνομία.

Η κατάσταση του παιδιού τώρα

Αναφορικά με την κατάσταση του παιδιού,  ο επιστημονικός διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Χρήστος Μηνά, ανέφερε πως «το παιδί έχει διακομιστεί στο Μακάρειο και εισήχθη στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων. Είναι μεν διασωληνωμένο, ωστόσο βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση».

Όπως ανέφερε ο κ. Μηνά, «προφανώς ένα παιδί που χρήζει χειρουργικής επέμβασης είναι εξ ορισμού σοβαρό περιστατικό» και τόνισε πως «είναι σταθερή η κατάστασή του στον αναπνευστήρα».

Σημείωσε παράλληλα ότι «αυτή τη στιγμή θεωρείται εκτός κινδύνου και θα μπορούμε να πούμε περισσότερα μόλις ολοκληρωθεί η χειρουργική επέμβαση».

Με πληροφορίες από Reporter.com.cy

Διαβάστε ακόμα:

Σοκαριστικό βίντεο: Πώς μια πανέξυπνη 6χρονη γλύτωσε από τον απαγωγέα της!

7χρονη βρήκε φρικτό θάνατο σε ξενοδοχείο κατά τις οικογονειακές διακοπές στο Μόναχο

Λευκά λιοντάρια κατασπάραξαν άνδρα που επιχείρησε να αρπάξει το μωρό τους