Σε σταθερή κατάσταση ο 8χρονος που δέχθηκε επίθεση από σκύλο – Τι γίνεται με τον σκύλο

Σε σταθερή κατάσταση ο 8χρονος που δέχθηκε επίθεση από σκύλο - Τι γίνεται με τον σκύλο

Τα καλά είναι, ότι οκτάχρονο παιδάκι που δέχτηκε χθες επίθεση από αδέσποτο σκύλο στην περιοχή Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό, αποσωληνώθηκε και παραμένει μεν στη ΜΕΘ του Μακάρειου νοσοκομείου, αλλά εκτός κινδύνου.

Αυτό δήλωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί στο Κρατικό Ραδιόφωνο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου. Μετά την επέμβαση αποκατάστασης των τραυμάτων του, τα νέα για τον οκτάχρονο είναι θετικά.

Το παιδί χειρουργήθηκε – Σοβαρά τραύματα στο κεφάλι

Όπως δήλωσε χθες ο παιδοχειρουργός, Χρίστος Μηνά, στο ΚΥΠΕ «έγινε χειρουργική επέμβαση το απόγευμα από ομάδα παιδοχειρουργών και πλαστικών».

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο αναμένεται πλήρης ανάρρωση του παιδιού, ο παιδοχειρουργός απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα, «λόγω του κινδύνου λοιμώξεων από τα δαγκώματα σκύλων και πιθανόν να χρειαστεί κι άλλες επανεπεμβάσεις για ολοκλήρωση της θεραπείας του σύμφωνα με τους χειρουργούς».

Ο γιατρός πρόσθεσε, πάντως, ότι τα σοβαρότερα τραύματα του παιδιού είναι στο κεφάλι.

Με τον σκύλο τι γίνεται

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου ο σκύλος δεν έχει ακόμα εντοπιστεί, κάτι το οποίο προκαλεί ανησυχία, γιατί «εάν έρθει σε επαφή με άλλους πολίτες, ενδεχομένως να υπάρξει θέμα». Η Αστυνομία συνεχίζει να απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να επικοινωνήσουν μαζί της, σε περίπτωση που κάποιος δει κάπου τον σκύλο.

Διαβάστε ακόμα:

Η. Μαρκάτζιης: Δεν θα υπάρξουν προβλήματα κατά την προσέλευση μαθητών/τριών στα σχολεία

Εντοπίστηκε ο σκύλος που επιτέθηκε στον 8χρονο – Έκκληση της Αστυνομίας για τον δεύτερο σκύλο

Σοκαριστικό βίντεο: Πώς μια πανέξυπνη 6χρονη γλύτωσε από τον απαγωγέα της!