Ένα Μουσείο Παγκόσμιας Φυσικής Ιστορίας δημιουργείται στην Λεμεσό

Συλλογή ορυκτών, κρυστάλλων και απολιθωμάτων, αξίας πέραν των 12 εκατομμυρίων ευρώ προτίθεται να δωρίσει στην Πολιτεία το Τσιρίδειον Ίδρυμα, για τη δημιουργία Μουσείου Παγκόσμιας Φυσικής Ιστορίας, στην περιφέρεια Λεμεσού.

Σε ανακοίνωση του, το Ίδρυμα ανακοινώνει την ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και πρότασης προς τα αρμόδια όργανα και φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε να δημιουργηθεί ένα Μουσείο Παγκόσμιας Φυσικής ιστορίας, που θα στοχεύει στην προώθηση της γνώσης πάνω σε θέματα της εξέλιξης των ειδών ζωής στον πλανήτη και στον τομέα παλαιοντολογίας, ενώ θα φωτίζει τις όχι και τόσο γνωστές πτυχές της Ιστορίας.

Η συλλογή του Τσιρίδειου Ιδρύματος ξεπερνά, σε αξία, τα 12 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει σπάνια απολιθώματα δεινοσαύρων και άλλων προϊστορικών ζώων, ορυκτά μεγάλης ιστορικής αξίας, κομμάτια μετεωριτών, αλλά και πολύτιμες αρχαιότητες εκατομμυρίων ετών, από όλο τον κόσμο.

Το Ίδρυμα εκτιμά πως η δημιουργία του Μουσείου θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την περιοχή, θα αυξήσει την τουριστική επισκεψιμότητα της Κύπρου, από όλο τον κόσμο και θα προσφέρει στους Κύπριους την πρώτη ουσιαστική επαφή τους με την ιστορία του πλανήτη.