«Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους δασκάλους που έγιναν γέφυρες»: Η συγκινητική ανάρτηση ενός εκπαιδευτικού

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού κάνει περισσότερο ίσως από ποτέ έντονη την ανάγκη να αναγνωρίσουμε πόσα οφείλουμε στους ανθρώπους αυτούς που επέλεξαν να αφοσιωθούν όχι μόνο στην εκπαίδευση, αλλά και στην ανατροφή των παιδιών μας.

Χάρη σε αυτούς, οι σχολικές τάξεις άνοιξαν φέτος, εν μέσω πανδημίας, με τις πιο δύσκολες συνθήκες που έχει χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσουν, προκειμένου τα παιδιά μας να μη στερηθούν τη γνώση.

Χάρη σε αυτούς, τα παιδιά μας πηγαίνουν καθημερινά στο σχολείο ασφαλή και επιστρέφουν χαρούμενα και γεμάτα, χωρίς στιγμή να παραπονεθούν για τις δύσκολες, πρωτόγνωρες συνθήκες.

Σε καιρούς κρίσης, όπως αυτές που ζούμε, η αφοσίωση και η υπερ-προσπάθεια των εκπαιδευτικών, συχνά με ελάχιστα μέσα και στήριξη από το κράτος, αποτελούν φάρο ελπίδας και τα καλύτερα πρότυπα για τα παιδιά μας.

Σήμερα, λοιπόν, ας μη χάσουμε την ευκαιρία να πούμε ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους εκείνους τους εκπαιδευτικούς που κατά κανόνα μόνοι τους, ορμώμενοι από την αγάπη τους για τα παιδιά μας και για το μοίρασμα της γνώσης, γίνονται γέφυρες για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Κύπριος εκπαιδευτικός κ. Αντώνης Ζαρίντας, δεν θα μπορούσε να το θέσει καλύτερα:

«Σε όλους τους δασκάλους που «δεν κολλούν» σε αυτά τα σχολεία
-και χαρούμενα γίνονται γέφυρες για ένα *άλλο* σχολείο.»

Δείτε τη σχετική ανάρτηση: