«Εν δικά μας ή ξένα;»: Η σοβαρή καταγγελία Κύπριας ηθοποιού για τα παιδιά που επαιτούν

Η Κύπρια ηθοποιός, Ελένη Σιδερά, έχει κάνει κατά καιρούς γνωστή την αγάπη της προς τα παιδιά.

Προσπαθεί διαρκώς και με κάθε τρόπο να διαφυλάξει τα δικαιώματά τους και να τα προστατεύσει.

Με μία πρόσφατη ανάρτησή της, γνωστοποίησε ένα περιστατικό το οποίο την ξένισε και την εξόργισε.

Πρόκειται για μια καταγγελία την οποία είχε κάνει πριν περίπου έναν χρόνο στην Αστυνομία για τα παιδιά που επαιτούν λέγοντας τα κάλαντα.

Πέρυσι τέτοια εποχή, η Ελένη Σιδερά (φωτό πάνω) υπέβαλε παράπονο, μέσω της επιτρόπου προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού στην αστυνομία, επειδή σε τηλεφώνημα της στο 1460 για να παραπονεθεί για παιδιά που έκαναν επαιτεία (έλεγαν τα κάλαντα) εν ώρα σχολείου η ερώτηση που της έκανε ο αστυνομικός ήταν αν είναι «δικά μας ή ξένα».

Σχεδόν ένα χρόνο μετά και με την πίεση της επιτρόπου με απανωτές υπενθυμίσεις έλαβε την απάντηση του αρχηγού της αστυνομίας που διαβεβαίωνε μεταξύ άλλων ότι: «Η αστυνομία, σε κάθε περίπτωση καταγγελίας περιστατικού επαιτείας παρεμβαίνει, ανεξαρτήτως εθνικότητας των παιδιών».

Οπως συνεχίζει να αναφέρει στην ανάρτηση της η ηθοποιός, τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ.

«Δυστυχώς φέτος πάλι τα ίδια. Σε σημερινό τηλεφώνημα μου στο 1460 στις 10.45 π.μ. για αντίστοιχη καταγγελία, η πρώτη ερώτηση που μου έκανε ο αστυνομικός ήταν «ΕΝ ΔΙΚΑ ΜΑΣ;» Ναι ρε φίλε! Εν δικά μας! Όλα τα μωρά που διαμένουν σε αυτή τη χώρα παράνομα ή νόμιμα, εν δικά μας, έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, έχουν δικαίωμα να προστατεύονται αν είναι θύματα εμπορίας προσώπου, έχουν δικαίωμα ίσης μεταχείρισης! Δε θέλω να πω «και του χρόνου»».

Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία της