Εμβολιασμός παιδιών: Τι λένε οι ειδικοί για τις ηλικίες 5-11 ετών

Εμβολιασμός παιδιών: Τι λένε οι ειδικοί για τις ηλικίες 5-11 ετών

Ενώ η Pfizer/BioNTech ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της είναι αποτελεσματικό  και ασφαλές για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής μελέτης, στην Κύπρο οι επιστήμονες τηρούν στάση αναμονής

Μιλώντας στη Cyprus Times, η Δρ. Μαρία Κολιού ερωτηθείσα για το εάν γίνονται σκέψεις, ή συζητήσεις για θέμα εμβολισμού παιδιών πιο νεαρών ηλικιών (5-11) και στην Κύπρο, τονίζει ότι «κάτι τέτοιο δεν έχει τεθεί και είναι κάτι που θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί ενδελεχώς στις ρυθμιστικές αρχές, τόσο σε Αμερική όσο και στην Ευρώπη, για να μπορούν μετά να δοθούν ασφαλείς οδηγίες».

Την ίδια ώρα και η Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά υπογραμμίζει μιλώντας στη Cyprus Times ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος μέλος της Ευρώπης, ακολουθεί αυστηρά τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Εξηγεί ότι «αρχικά θα πρέπει να κατατεθεί ο πλήρης φάκελος της κλινικής μελέτης για τα παιδιά 5 εως 11 ετών στον ΕΜΑ και να αξιολογηθεί. Αυτό που γνωρίζουμε από τον ΕΜΑ και μας έχουν πει είναι ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει αξιολόγηση που σημαίνει μάλλον πριν τον Νοέμβριο να μην έχουμε κάτι νεότερο σε σχέση με την έγκριση».

Συνέχισε σημειώνοντας ότι, η εταιρεία πράγματι έχει ανακοινώσει ψηλή αποτελεσματικότητα και ασφάλεια κάτι που σε ένα βαθμό ήταν αναμενόμενο.

Η δόση όμως για αυτές τις ηλικίες, όπως τονίζει, είναι μειωμένη και δεν είναι η δόση των 30 μικρογραμμαρίων που δίνουμε στα άλλα παιδιά.

Πηγή: Cyrpus Times

Διαβάστε επίσης:

Δέσμευση της Προέδρου της Βουλής για ιατρικό εξοπλισμό και συνοδούς σε παιδιά με διαβήτη

«Το παιδί μου είναι 4 ετων και δεν μιλάει καθαρά»: Η ειδικός μας συμβουλεύει πώς θα το βοηθήσουμε