Εμπρησμοί με εκρηκτικά σε δύο σχολεία στη Λευκωσία – Σοβαρές ζημιές

Εμπρησμοί με εκρηκτικά σε δύο σχολεία στη Λευκωσία - Σοβαρές ζημιές

Δύο εμπρησμοί σε σχολεία συνέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 5 το πρωί, λήφθηκε πληροφορία για φωτιά εντός του κτιρίου γυμνασίου στη Λευκωσία. Μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβησαν στο σημείο όπου διαπιστώθηκε, ότι υπήρχε φωτιά σε τέσσερις αίθουσες του εν λόγω γυμνασίου, η οποία προκάλεσε ζημιές σε εξοπλισμό που υπήρχε σε αυτές.

Σε δεύτερη περίπτωση, γύρω στις 6.30, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία που αφορούσε φωτιά σε αίθουσα σχολείου, επίσης στη Λευκωσία.

Μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβησαν στο εν λόγω σχολείο όπου, μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι, η αίθουσα μουσικής καθώς και ο εξοπλισμός που περιείχε, καταστράφηκαν ολοσχερώς λόγω φωτιάς.

Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν στο κυλικείο, από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε έξω από την πόρτα, ενώ ζημιές υπέστησαν άλλες τρεις αίθουσες ενδεχομένως από το ωστικό κύμα που προκλήθηκε. Κακόβουλες ζημιές προκλήθηκαν επίσης στην κύρια είσοδο του εν λόγω σχολείου και στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης.

Από τη σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις ενώ τις πιο πάνω υποθέσεις διερευνά το ΤΑΕ Λευκωσίας.

Διαβάστε επίσης:

Ήβη Αδάμου: Στην Ιταλία για το Πάσχα – Η ασορτί πόζα με την κόρη της, Ανατολή (φωτό)

«Κορίτσια σαν κι αυτά»: Στο Μαρκίδειο η βραβευμένη παράσταση του International School Of Paphos

«Skills4Kidz»: 12 εργαστήρια, 12 παραμύθια για να ξεκλειδώσουμε τις δεξιότητες και τη φαντασία μας