Ελλάδα: Γεννήθηκε το πρώτο φλαμίνγκο από γονείς με αναπηρία – Εντυπωσιακές εικόνες

Ελλάδα: Γεννήθηκε το πρώτο φλαμίνγκο από γονείς με αναπηρία - Εντυπωσιακές εικόνες

Καλά τα νέα για τους λάτρεις του ζωικού βασιλείου και της φύσης καθώς όπως ανακοίνωσε η «Αλκυόνη», ο Σύλλογος Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων, σήμερα  είχε στις εγκαταστάσεις της τα πρώτα γεννητούρια φλαμίνγκο από ανάπηρους γονείς.

Ο Σύλλογος φιλοξενεί δεκαεπτά ανάπηρα φλαμίνγκο καθώς θέση της «Αλκυόνης» είναι να μην κάνει ευθανασία στα άγρια πουλιά που φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του θεραπευτηρίου ακόμα κι όταν δεν πρόκειται να πετάξουν ξανά.

Τα δεκαεπτά ανάπηρα φλαμίνγκο βρίσκονται σε ένα ανοικτό περιφραγμένο χώρο 1.600 τμ με λίμνη και πυκνή βλάστηση. Όπως αναφέρει ο σύλλογος στην ανάρτησή του, μέσα σε αυτό το χώρο υπάρχει περιφραγμένος κλωβός μεγέθους 5 Χ 2 Χ 2 μέτρων με πολύ στενή είσοδο.

Τα Φοινικόπτερα επέλεξαν αυτό το χώρο ως πιο ασφαλή για τη δημιουργία των φωλιών τους, ώστε τα μωρά να μην κινδυνεύουν από τους γλάρους τους πελαργούς και τους ερωδιούς που συνυπάρχουν στη μεγαλύτερη περίφραξη.

Μάλιστα τα ευχάριστα νέα δεν σταματούν εδώ καθώς η «Αλκυόνη» περιμένει κι άλλα γεννητούρια τις επόμενες μέρες, αφού υπάρχουν ακόμα πέντε φωλιές με γονείς που κλωσάνε τα αυγά τους.

Διαβάστε επίσης:

Μήπως η γεωγραφία είναι ένας τέλειος τρόπος να μάθουν τα παιδιά… μαθηματικά;

Το Σχολείο του Δάσους ανοίγει για παιδιά 3-5 ετών από το Πανεπιστήμιο Frederick

#TzelefosBridge: To πετρινο γεφύρι στο Δάσος Πάφου που είναι ιδανικό για μια όμορφη βόλτα