Έξυπνα τηλεκατευθυνόμενα σωσίβια με εμβέλεια 800 μέτρα!

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας (ΕΤΑΠ) Πάφου, πραγματοποίησε εκδήλωση επίδειξης και παράδοσης πρωτοποριακού ναυαγοσωστικού εξοπλισμού προηγμένης τεχνολογίας σήμερα στη Λέμπα. Πρόκειται για “έξυπνα” τηλεκατευθυνόμενα σωσίβια που έχουν εμβέλεια μέχρι και 800 μέτρα από τον χειριστή τους και είναι πολύ γρήγορα.

ΕΤΑΠ Πάφου

Ανακοίνωση της ΕΤΑΠ Πάφου αναφέρει πως ο εξοπλισμός παραδόθηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο Λέμπας για τις ανάγκες επιτήρησης και διάσωσης των λουόμενων στην παραλία Sandy beach.

Όπως αναφέρεται, η ΕΤΑΠ ενισχύει εμπράκτως την ασφάλεια λουομένων στις παραλίες μέσω της παροχής τελευταίου τύπου « έξυπνων» τηλεκατευθυνόμενων σωσιβίων, των μοναδικών στην Κύπρο.

Παρόμοιες δράσεις, προσθέτει η ΕΤΑΠ, που σχετίζονται με τη χρήση τεχνολογίας στις υπηρεσίες του τουρισμού συνεχίζουν να υλοποιούνται αμείωτα σε ολόκληρη την επαρχία.

Όπως σημειώνεται τα σωσίβια αυτά, που για πρώτη φορά κάνουν την εμφάνιση τους στις κυπριακές θάλασσες, είναι φιλικά στο περιβάλλον, αφού είναι ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα, έχουν εμβέλεια μέχρι και 800 μέτρα από τον χειριστή, τη δυνατότητα να καταφθάσουν σε λουόμενο που έχει ανάγκη για βοήθεια, πολύ γρήγορα αφού είναι πέντε φορές γρηγορότερα από την ταχύτητα του παγκόσμιου πρωταθλητή κολύμβησης, ενώ η συντήρησή τους είναι ελάχιστη και η χρήση τους πανεύκολη.

Όπως αναφέρεται, έχουν αρχικά εξασφαλιστεί 3 σωσίβια τα οποία παραδίδονται δωρεάν στις τοπικές αρχές από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου.

Η ΕΤΑΠ Πάφου ευχαριστεί θερμά τον Ναυαγοσωστικό Όμιλο Κινύρας για τη συνεργασία καθώς και το Υφυπουργείο Τουρισμού για τη συνεχή στήριξη, καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης:

Σκόνη και βροχές μέχρι το Μεγάλο Σάββατο: Διαβάστε αναλυτικά τον καιρό

Δείτε την κομμένη σκηνή στο μοντάζ του Ιησού από τη Ναζαρέτ